Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Branche Podium Kunsten - Nieuws

Nieuwe dansers bij Het Nationale Ballet

Met ingang van augustus 2012 treden acht nieuwe dansers toe tot het tableau van Het Nationale Ballet. Onder hen is het jonge Mexicaanse talent Isaac Hernández die als tweede solist nieuw is in het gezelschap. Nieuw zijn ook twee Nederlandse dansers Floor Eimers en Chanquito van Hoeve, beide als adspirant. Viktoriya Ananyan keert na een jaar te hebben gedanst bij het San Francisco Ballet terug als tweede solist bij Het Nationale Ballet.

Isaac Hernández (tweede solist, Mexico) danste sinds 2008 bij het San Francisco Ballet waar hij in 2010 promoveerde tot tweede solist. Hernández behaalde goud op de ‘USA International Ballet Competition’ 2006, brons en een speciale vermelding op de Internationale Balletcompetitie 2005 te Moskou, en de eerste plaats op de Internationale Competitie van Cuba 2004. Recent werd hij benoemd tot Internationale Ambassadeur voor Toerisme voor Mexico.

“Ik wil blijven groeien als danser en daarom is het voor mij noodzakelijk om naar Europa te komen. Het Nationale Ballet is het gezelschap dat artistiek het beste bij mij past en ik ben blij dat  ik de kans krijg om bij dit gezelschap te kunnen dansen.” (Isaac Hernández)

Viktoriya Ananyan (tweede solist, Armenië) keert terug bij Het Nationale Ballet nadat ze en jaar heeft gedanst bij het San Francisco Ballet. In 2007 kwam ze in dienst bij Het Nationale Ballet als lid van het corps de ballet. In 2010 werd ze bevordert tot tweede solist.

Qian Liu (corps de ballet, China) is afkomstig van de Liaoning Ballet. Ze won verschillende gouden en zilveren prijzen tijdens internationale balletcompetities.

Dario Elia (corps de ballet, Italië) studeerde aan de Milaanse  Accademia Teatro alla Scala en de The Royal Ballet School in Londen. Na zijn studie heeft hij gedanst bij het Zürcher Ballett en het gezelschap van La Scala.

Miles Pertl (corps de ballet, Verenigde Staten) volgde zijn opleiding aan onder andere de John Cranko School (Duitsland) en de Pacific Northwest Ballet School. Hij is afkomstig van het Stuttgarter Ballett.

Floor Eimers (adspirant) studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en vertegenwoordigde Nederland in de finale van de ‘Eurovision young dancers’ 2011 in Oslo.

Chanquito van Hoeve (adspirant, Nederland) werd opgeleid aan de Nationale Ballet Academie in Amsterdam.

Skyler Martin (adspirant, Verenigde Staten) volgde zijn opleiding aan de Orlando Ballet School en The Royal Ballet School in Londen.

Dansers die het gezelschap hebben verlaten:
Cedric Ygnace (eerste solist)
Tamas Nagy (eerste solist)
Natalia Hoffmann (tweede solist)
Juanjo Arques (tweede solist)
Sefton Clarke (tweede solist)
Steven Etienne (tweede solist)
Rosi Soto (grand sujet)
Laura O’Malley (grand sujet)
Natasja Lucassen (corps de ballet)

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid