Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Branche Podium Kunsten - Nieuws

Het Theaterweekend in 2013

Artistiek leider en dramadocent Carla Veldhuis organiseert van 4 tot en met 6 januari het Theaterweekend. Het is een intensief doe-weekend met workshops en drama- en danslessen van ervaren docenten. Het thema voor dit jaar is: Gods stem verstaan.

Deelnemers krijgen les in hoofdvakken zoals clownerie, mime, toneel, aanbiddingsdans, streetdance en drama. Verder: workshops in vlaggen, toneel, mime, clownerie, aanbiddingsdans, theatersport, drama-evangelisatie, choreografie, hip hop, profetisch decoreren en dramaschrijven.

Kunst is communiceren met mensen

Veldhuis: ,, We doen geen kunst omdat het populair is in de wereld, maar omdat “Gods hart vol is met creativiteit”. God gebruikt vaak kunst om met mensen te communiceren.’’  In het weekend leren deelnemers hoe ze hun kunstvorm Zijn instrument kunnen zijn. Er wordt ook Bijbels onderwijs gegeven over het fundament voor kunst.

Een tiental docenten die zelf een dans- of dramabediening hebben en extra medewerkers verzorgen dit weekend. Met een team van veertien mensen  zetten zij zich in om ieder een vol, druk, gezellig, gaaf, geestelijk verdiepend, leerzaam weekend te bezorgen, waarbij God en Hem dienen met het talent dat deelnemers hebben centraal staat. Het weekend wordt gehouden op vakantiepark en conferentiecentrum De Betteld te Zelhem.

Carla Veldhuis is jaren geleden zelf door een theaterproductie tot geloof gekomen. Hierdoor heeft ze passie om met professioneel theater mensen over God te laten zien. Als docent heeft ze vijf jaar leiding gegeven aan de drama-afdeling van de school voor evangelisatie ‘Vorming & Actie´. Met stukken als Frame en Regalia trad ze op in binnen- en buitenland. Daarna toerde ze met haar eigen gezelschap met danstheater ‘Waardeloos?’. Met haar levende standbeelden “De beschermer”en “Moederliefde”viel ze in de prijzen op de World Statues. Momenteel loopt haar stuk Wandeltheater Dolorosa.

Meer informatie

Het Theaterweekend is bedoeld voor jonge mensen van 16-45 jaar die serieus aan de slag willen met dans en drama. Meer informatie over de weekenden kan worden gevonden op www.theaterweekend.nl. Opgeven voor het weekend kan op de internetsite van De Betteld, www.betteld.nl. De prijs is € 146,00 all inclusive.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid