Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Branche Podium Kunsten - Nieuws

15de editie Dichters in de Prinsentuin

Poëziefestival Dichters in de Prinsentuin is het meest zomerse poëziefestival van Nederland! In de idyllische Groningse Prinsentuin en op diverse andere locaties in de binnenstad zullen van 25 t/m 27 juli 80 dichters uit heel Nederland en Vlaanderen voordragen uit eigen werk.

Bekende schrijvers en nieuw talent
De helft van de dichters is "nieuw": jong aanstormend talent en mensen die in hun vrije tijd al wat langer met poëzie bezig zijn. Op dit moment zijn zij al druk bezig met de voorbereidingen: onder de noemer "Parels kweken" krijgen talenten advies van meer ervaren dichters bij de redactie van hun gedichten. Naast hen treden dit jaar onder andere op: Pieter Boskma, Piet Gerbrandy, Joke van Leeuwen, Menno Wigman, Els Moors, Ilja Leonard Pfeijffer, Erik Spinoy, Jean Pierre Rawie en de Buddingh'-prijs genomineerden Max Temmerman en Michaël Vandebril.

Bloemlezing: "Hoofdletter zin punt"
Bij het festival verschijnt een bloemlezing, met daarin van alle 80 dichters een gedicht: een staalkaart van de Nederlandstalige poëzie van nu. De bundel Hoofdletter zin punt. Dichters in de Prinsentuin 2012 wordt gepubliceerd door Uitgeverij kleine Uil. 
Bekijk de preview >

Voor meer informatie en het programma, ga naar dichtersindeprinsentuin.nl >

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid