Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Branche Muziek - Nieuws

Drentse gemeenten laten muziekdocenten aan lot over

CNV Vakmensen heeft harde kritiek op de gemeenten Coevorden, Emmen en Borger-Odoorn. "De gemeenten laten de muziekdocenten aan hun lot over. Ze ontlopen hun verantwoordelijkheid. Van een fatsoenlijk sociaal plan is geen sprake", zegt bestuurder Jacqueline Twerda van CNV Vakmensen.

Aanleiding is het dreigende faillissement van het Centrum voor de Kunsten in Zuidoost-Drenthe (CQ). Omdat de gemeenten niet financieel willen bijspringen, heeft CQ faillissement aangevraagd. Het faillissement wordt vrijwel zeker morgen uitgesproken.  

Aan het lijntje gehouden  

Twerda: "Hierdoor raken 77 mensen hun baan kwijt, zonder sociaal plan. Het is schandalig hoe de gemeenten omgaan met het cultuuronderwijs in deze regio. En met de mensen die hierin werken, bijvoorbeeld door op 130 scholen en aan 2.300 cursisten in de regio muziekonderwijs te geven. In de afgelopen twee jaar zijn de werknemers voortdurend aan het lijntje gehouden en in allerlei risicovolle zzp-constructies gedwongen. Straks staan ze met lege handen op straat. Ik vind dit niet kunnen."  

CNV Vakmensen pleit ervoor dat - als het faillissement inderdaad doorgaat - er een fatsoenlijke regeling komt voor de werknemers.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid