Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Branche Beeldende Kunsten - Nieuws

ZomerExpo zet in op cultureel ondernemerschap

Gemeentemuseum Den Haag en Stichting ArtWorlds organiseren voor de derde keer de ZomerExpo. De grootste landelijke beeldende kunst tentoonstelling samengesteld door een open inschrijving. Deze editie heeft als thema Aarde. Voor het eerst worden alle werken in de tentoonstelling te koop aangeboden. De inschrijving voor ZomerExpo 2013 is geopend op www.zomerexpo2013.nl.

Thema Aarde

Het thema Aarde staat centraal bij de keuze van de jury. Hoe ziet u de aarde, wat betekent de aarde voor u? Hoe laat u de aarde terugkomen in uw werk? Anselm Kiefer maakte een prachtig werk hemel en aarde, waarbij de definities van hemel en aarde verschuiven. De aarde draait en verandert en de mens verandert mee. ZomerExpo 2013 sluit zich aan bij de thematiek van Ja Natuurlijk – Hoe kunst de wereld redt, een tentoonstelling en manifestatie die vanaf 16 maart 2013 plaatsvindt in en om het Gemeentemuseum Den Haag.

Voor meer info: www.ja-natuurlijk.com

Schrijf je nu in!

Gevestigde en niet-gevestigde kunstenaars kunnen zich met maximaal drie kunstwerken inschrijven voor ZomerExpo 2013 Aarde. De tentoonstelling zal in de zomer van 2013 plaatsvinden in het Gemeentemuseum Den Haag. De kosten voor deelname bedragen €25 per kunstwerk.

Juryrondes in Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven

De juryrondes vinden plaats op drie plaatsen in het land. De twaalfkoppige jury bestaat o.a. uit: curatoren, galeriehouders, cultureel ondernemers, kunsthistorici en kunstenaars. 

Inschrijven vóór:

  • Zaterdag 23 maart, TAC, Eindhoven
  • Zaterdag 7 april, LP2, Rotterdam
  • Zaterdag 20 april, Loods 6, Amsterdam

Verkooptentoonstelling

Dit jaar wordt het werk van de tentoonstelling in het museum te koop aangeboden! Net als de Summer Exhibition van de Royal Academy of Arts in London wordt ook de ZomerExpo een verkooptentoonstelling. De organisatie wil hiermee meer mensen stimuleren om kunst te kopen en biedt de kunstenaars een kans werk te koop aan te bieden aan een groot publiek.

Anoniem gekozen

Alle werken worden anoniem gekozen. Alleen de zeggingskracht en de kwaliteit van het werk telt. Uw naam en achtergrond worden niet vermeld tijdens de selectie.

ArtWorlds beeldende kunstprijzen

De werken die in het Gemeentemuseum Den Haag worden tentoongesteld, maken kans op een stimuleringsprijs.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid