Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Kappers - Nieuws

Nieuwsbrief Kappers: Win kaarten voor The Hair Project

Dit weekend (12 & 13 maart ) staan vakmanschap, hair fashion & fun voor de professionele kappers centraal tijdens The Hair Project. Het event is de vernieuwde opzet van de vroegere Hairstyle vakbeurs en zal voor de 2de keer plaatsvinden in Kortrijk Xpo België.

Ga ook naar The Hair Project

Diverse merken staan met topkappers op het show- & workshopprogramma om de laatste kapseltrends te presenteren. Een bezoek aan The Hair Project is een must voor iedere kapper die professioneel met zijn vak bezig is! Het levert gegarandeerd een ‘boost’ aan inspiratie op en is een unieke gelegenheid om te netwerken met collega-kappers uit de Benelux.

Win Vrijkaarten
Speciaal voor onze lezers verloten wij 20 vrijkaarten! Stuur ons een e-mail waarom jij deze vrijkaarten moet winnen en wie weet behoor jij tot de gelukkigen! De beurs is dit weekend, e-mail dus snel naar: style@cnvvakmensen.nl

Ander nieuws

Cao-onderhandelingen

Op 11 jan hebben de bonden CNV Vakmensen en FNV Mooi met ANKO gesproken over een nieuwe cao. Er is uitgebreid stilgestaan bij het ontwikkelen van een nieuw functiegebouw en dit gaf veel stof tot discussie. Het vervolg vindt de komende maanden plaats.Verder is er gesproken over loongebouw B, stagevergoeding, trainingstijd, opleidingsbudget, verlof en werktijden. Een nieuwe cao is nog niet in zicht. 

Gezocht: CNV-leden voor de cao-commissie Kappers

In de Cao Kappers worden jouw arbeidsvoorwaarden geregeld. In de cao-commissie Kappers praat je direct mee over de cao en over de ontwikkelingen in je eigen sector. Wij zoeken nieuwe mensen voor deze cao-commissie. Gemiddeld komen wij 3x per jaar bij elkaar. De bijeenkomsten duren 3 uur, reiskosten worden vergoed en als de vergadering onder werktijd is, wordt het loon door de werkgever doorbetaald. Belangstelling? E-mail naar Willem Kruithof via de onderstaande e-mailadres.

De Tweede Kamerverkiezingen

Ze komen er weer aan! Jij stemt toch ook?
Op 15 maart 2017 mag iedereen in Nederland die achttien jaar of ouder is, zijn of haar stem uitbrengen tijdens de verkiezingen voor de Tweede Kamer. Een bijzonder voorrecht als je het mij vraagt, want vroeger mocht je enkel stemmen als belastingbetalende man en in grote delen van de wereld gelden dit soort absurde regels nog steeds. Lijkt me al een goede reden om van je stemrecht gebruik te maken. Zo rond je eerste levensjaar leer je lopen, op de kleuterschool leer je kleuren, in groep drie leer je lezen en schrijven, op de middelbare school krijg je wat mee over de politiek (en anders moet je hier maar ff checken) en als je 18 bent dan mag ik hopen dat je in staat bent je te verdiepen in de kiesprogramma’s (of een StemWijzer in te vullen). Kortom: alle stappen tot een stem (van lopen naar de stembus tot het inkleuren van het rondje en van het lezen van kiesprogramma’s tot het vormen van een mening) beheers je.

Lees de blog van NEXTNOW: Jij stemt toch ook?

Geknipt voor je toekomst! Doe de loopbaancheck kappers

Denk je wel eens na over je werk? Gewoon omdat je toe bent aan een nieuwe uitdaging. Of er zijn lichamelijke klachten waardoor je van beroep wilt veranderen. Of wil je als werkgever een goed personeelsbeleid voeren en zie je mogelijkheden bij medewerkers om door te groeien. Er kunnen verschillende redenen zijn om een loopbaancheck uit te laten voeren. CNV Vakmensen en kunnen je helpen om te achterhalen wat je wilt en wat je mogelijkheden zijn. Niet alleen binnen het kappersvak, maar ook daarbuiten bijvoorbeeld naar een andere baan. Denk eens na over je werk. Je bent er nooit te oud voor! De loopbaancheck is voor jou bedoeld als je drie jaar of langer onafgebroken werkzaam bent als medewerker in een kapsalon of in die drie jaar bij verschillende kapsalons hebt gewerkt.
Meer weten? Ga naar Jamesvandevakbond >

Politieke vragen aan CNV Vakmensen

Bestuurder Willem Kruithof is geïnterviewd over de uv sector en verkiezingen en samenwerking tussen sociale partners. Lees het interview >

Contact

Willem Kruithof
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 51 60 19 98
E: w.kruithof@cnvvakmensen.nl
The Hair Project 2017