Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Kappers - Nieuws

Nieuws voor kappers

Nieuws over de loopbaancheck, vrije dagen, medewerkers gevraagd en verkiezing van de kapsalon van het jaar. En maak kans op een cadeaubon van 25 euro voor het invullen van een vragenlijst. We wensen jullie fijne feestdagen toe.

Maak kans op een cadeaubon van 25 euro! Heb jij ook een uitnodiging ontvangen om deel te nemen aan het onderzoek van Pensioenfonds Kappers?

Hier start je de online vragenlijst: https://www.vragenlijstonderzoek.nl/kappers*. Er wordt ook gevraagd om je relatienummer. Dat nummer vind je rechts bovenaan de uitnodiging die  je ontving.
Het onderzoek is bedoeld voor iedereen die een uitnodiging heeft ontvangen! Het pensioenfonds is ook heel erg in jouw mening geïnteresseerd als je  weinig van 'pensioen' weet of als je de nieuwsbrieven en deze website nooit zo goed bekijkt. Jouw mening is belangrijk! Als je de vragenlijst invult, maak je kans op een van de 10 cadeaubonnen van 25 euro die Pensioenfonds Kappers onder de deelnemers verloot. De winnaar ontvangt hierover zo snel mogelijk na de sluitingsdatum van het onderzoek bericht van het pensioenfonds.
*Werkt de link niet? Probeer dan dit:
tik het hele webadres in de adresbalk van internet. Gebruik niet de zoekmachine. 
Vergeet niet het eerste stukje (https://).
Kom je dan nog niet bij de vragenlijst? Bel dan naar het Klant Contact Center: 088 - 008 40 06.

Kapsalon van jaar verkiezingen: Hoe leuk is het stemmen in uw kapsalon?
Er wordt nog steeds massaal gestemd. Bij vele kapsalons worden leuke acties gespot. Bijvoorbeeld bij Next Generation Hairstyling krijgt iedere stemmer die ter plekke stemt een shampoo en masker van Goldwell t.w.v. 10 euro! (op=op) Dat maakt het stemmen wel extra leuk! Kan men in uw kapsalon al op een ludieke manier stemmen? Door een leuke actie te verbinden aan uw deelname maakt uw kapsalon kans op 1 van de 3 Creativiteit Awards!

Leuke kinderkapsalon of uitstekend leerbedrijf?
Dit jaar zijn er maar liefst twee nieuwe titels te winnen: 
De Leukste Kinderkapsalon en Het Beste Leer/Stage Bedrijf. De aanmeldingen van enthousiaste kinderkapsalons en uitstekende leerbedrijven in de kappersbranche stromen binnen. Daarbij zijn er dit jaar opnieuw speciale Awards te winnen voor de Beste Ketens. Knipt u ook kinderen? Meld u dan snel aan voor deze nieuwe verkiezing via www.kapsalonvanhetjaar.nl/kinderkapsalon! Kunnen scholieren bij jullie terecht voor werkervaring, begeleiding en advies? Kijk dan snel op www.kapsalonvanhetjaar.nl/stagebedrijf en maak kans op de geweldige nieuwe titel! 

Geknipt voor je toekomst! Doe de loopbaancheck kappers
Denk je wel eens na over je werk? Gewoon omdat je toe bent aan een nieuwe uitdaging. Of er zijn lichamelijke klachten waardoor je van beroep wilt veranderen. Of wil je als werkgever een goed personeelsbeleid voeren en zie je mogelijkheden bij medewerkers om door te groeien.
Er kunnen verschillende redenen zijn om een loopbaancheck uit te laten voeren. CNV Vakmensen kunnen je helpen om te achterhalen wat je wilt en wat je mogelijkheden zijn. Niet alleen binnen het kappersvak, maar ook daarbuiten, bijvoorbeeld naar een andere baan.Denk eens na over je werk. Je bent er nooit te oud voor!!!!De loopbaancheck is voor jou bedoeld als je drie jaar of langer onafgebroken werkzaam bent als medewerker in een kapsalon of in die drie jaar bij verschillende kapsalons hebt gewerkt. Meer weten: zie de website https://www.jamesvandevakbond.nl/caos/kappers/cao-kappers

Gezocht: CNV-leden voor de CNV Cao-commissie Kappers
In de Cao Kappers worden jouw arbeidsvoorwaarden geregeld. In de CNV Cao-commissie Kappers praat je direct mee over de cao en over de ontwikkelingen in de sector gemaksvoeding. Wij zoeken nieuwe mensen voor deze cao-commissie. Gemiddeld komen wij 3x per jaar bij elkaar. De bijeenkomsten duren 3 uur, reiskosten worden vergoed en als de vergadering onder werktijd is, wordt het loon door de vakbond doorbetaald. Belangstelling? Bel of mail naar Willem Kruithof.

Arbocatalogus meedenkers gezocht
ANKO, FNV MOOI en CNV Vakmensen willen dat er een gezonde en veilige werkomgeving is voor alle werkenden en leerlingen in de kappersbranche en op scholen. Dit is de reden dat deze Arbocatalogus is opgesteld. Deze Arbocatalogus bevat praktische maatregelen, die gericht zijn op veilig en gezond werken op het gebied van onder andere allergene en fysieke belasting en Psycho Sociale Arbeidsbelasting (PSA). Doel veilig en gezond werken: Het voorkomen, beperken of oplossen van geestelijke en lichamelijke arbeidsrisico’s op het gebied van allergene en fysieke belasting en PSA. Met als resultaat: gezond en veilig werken, meer voldoening en arbeidsvreugde  minder ziekte, werkstress en verloop van medewerkers en een grotere aantrekkingskracht van de branche op de arbeidsmarkt. In het najaar 2015 zal er een voorlichtingscampagne worden opgezet en wij zoeken kappers die mee willen denken over deze campagne, dus wil jij graag mee praten over hoe je collega’s gaat voorlichten: neem dan contact met ons op.

Hoe zit met de komende feestdagen: wanneer ben ik vrij ?

Koningsdag, maandag 27 april: je bent vrij (met behoud van loon) De salon mag geopend zijn en het personeel mag op basis van vrijwilligheid werken. Er moet dan wel een toeslag van 25% op het loon betaald worden.

Bevrijdingsdag, dinsdag 5 mei: eens in de 5 jaar, als het jaar deelbaar is door 5 is dit een vrije dag. Dit jaar 2015 is bevrijdingsdag een vrije dag. Medewerkers zijn niet verplicht te werken en vrij met behoud van loon.  Werkt je wel, dan krijgt hij een toeslag van 25% .

Hemelvaartsdag, donderdag 14 mei: de salon moet gesloten zijn en je bent vrij (met behoud van loon).

Tweede Pinksterdag, maandag 25 mei: de salon moet gesloten zijn en dus vrij (met behoud van loon).

Willem Kruithof
bestuurder CNV Vakmensen
Districtskantoor Apeldoorn
Postbus 208, 7300 AE Apeldoorn
T 055 – 52 64 250
e-mail: apeldoorn@cnvvakmensen.nl 

 
Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid