Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Kappers - Nieuws

Hairdresser of The Year 2016: Hester Wernert-Rijn

Zondagavond vond de 25ste editie van de Coiffure Awards plaats - dé Oscars voor kappend en haarminnend Nederland. Hester Wernert-Rijn was de grote winnaar van de avond.

Het event en zijn winnaars zijn toonaangevende voor het kappersvak. Genomineerden worden beoordeeld op een fotoreeks waarin mode en haar samenkomen. Hester : "Mode en haar zijn voor mij onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ik geloof ook dat ik mijn liefde voor die twee echt heb kunnen laten dit jaar."

Een fantastische prestatie  voor de 36-jarige hairstyliste. "Een derde keer winnen van deze prijs is altijd mijn ultieme einddoel geweest. Ik heb laten zien dat ik het kan en nu wil ik me richten op het geven van educatie aan jonge talenten".

Hairdresser of the year 2016 

Niet de eerste onderscheiding

Dit is niet de eerste onderscheiding voor de tophairstyliste die onder andere werkte voor de Parijs Fashion Week. Ze was eerder Hairdresser of the Year in 2011 en 2012. Met deze derde onderscheiding op zak heeft ze nu een plek veroverd in de Hall of Fame met andere topkappers als Robert van der Horst, Ad en Jane Peters, Andy Uffels, Berni Ottjes .

In 2007 opende Hester de Amsterdamse salon Mogeen. Daarvoor had ze al een indrukwekkende staat van dienst: ze draait al jaren mee in de internationale top van haarstylisten. Tijdens de Parijs Fashion Week werkte ze als eerste assistent van Eugene Souleiman (Global Creative Director Wella Professionals) voor grote ontwerpers als Haider Ackermann, Yohji Yamamoto, Stella McCartney, Jan Taminiau en Supertrash.

In haar carrière werkt ze met grote regelmaat aan modeproducties in titels zoals ELLE, Purple, Numero, POP, W, l’Officiel, Vogue NL en modecampagnes voor Louis Vuitton, M Missoni en een advertorial's voor Viktor & Rolf. Hester heeft vele prestigieuze awards op haar naam staan zoals de Coiffure Award’s Noord-Holland, Avantgarde Press Award en The Hairdresser of the Year 2011 en 2012. Sinds 2011 is ze creatief ambassadrice voor P&G salon professional en endorser voor Balmain Hair.

Gefeliciteerd met deze Ereprijs die je mocht ontvangen tijdens een gala avond in studio 21, waarbij ook Willem Kruithof ( CNV Style) aanwezig was. "Mooi om deze avond mee te mogen maken, een studio gevuld met met kappers met passie voor haar."

Lees ook

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid