Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Kappers - Nieuws

Tweede Kamerleden krijgen op Prinsjesdag make-over van mbo-leerlingen

Verschillende Tweede Kamerleden beginnen op dinsdag 20 september 2016 (Prinsjesdag) hun dag met een bezoek aan talentvolle jonge kappers en schoonheidsspecialisten. De parlementariërs zijn door CNV Vakmensen, brancheorganisatie ANKO en FNV MOOI uitgenodigd hun haar te laten stylen en hun make-up te laten verzorgen door deze geweldige mbo'ers.

Het kappersvak is een ambacht waarbij praktijkervaring en vaktechniek ontzettend belangrijk zijn. De Beroeps Begeleidende Leerweg (BBL), waarbij de leerling een arbeidsovereenkomst heeft en één dag per week naar school gaat, staat in de huidige onderwijsdynamiek onder druk en dit is niet goed voor de ontwikkeling van het vakmanschap. De structurele terugloop van het aantal BBL-leerlingen baart de kappersbranche dan ook grote zorgen.

Praktijk

De deelnemende Kamerleden ervaren op Prinsjesdag wat goed opgeleide vakmensen kunnen betekenen, zelfs als ze het vak nog aan het leren zijn. Met het thema ‘U wilt toch ook dat uw kapper het vak heeft geleerd in de praktijk?’ grijpen CNV Vakmensen, ANKO en FNV MOOI Prinsjesdag aan om de BBL en de andere uitdagingen van de kappersbranche verder onder de aandacht van politici te brengen.

Nationaal kampioenen

Twee nationaal kampioenen maken deel uit van het make-over team: kapper Arnaud Schoenmaker en schoonheidsspecialiste Britt van der Voort van der Kleij. Beiden kwalificeerden zich tijdens de nationale finale van de Skills Heroes vakwedstrijden eerder dit jaar voor deelname aan EuroSkills 2016. Dit 'EK voor beroepen' vindt van 1 t/m 3 december 2016 plaatsen in Gotenburg, Zweden.

Locatie

De Kamerleden zijn welkom bij Aveda The Hague, Denneweg 56 in Den Haag van 08.00 uur tot 11.00 uur. Pers is van harte welkom. De organisatie van deze dag is in handen van WorldSkills Netherlands in samenwerking met CNV Vakmensen, ANKO, FNV MOOI en AVEDA The Hague, MBO Raad en het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Kapper

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid