Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Kappers - Nieuws

Krijg nu tot € 375 subsidie op geselecteerde cursussen voor kappers

Vanaf 1 mei 2016 kunnen medewerkers en ZZP’ers die als kapper werkzaam zijn zich via een speciaal cursusaanbod verder ontwikkelen op het gebied van black & mixed hair, barbier, ondernemerschap, visagie en nagelstyling.

Sociale partners ANKO, CNV Vakmensen en FNV MOOI vinden het belangrijk dat medewerkers en ZZP’ers zich blijven ontwikkelen op hun vakgebied. Daarmee worden kappers namelijk nóg beter en vakbekwamer.

Sectorplan Kappersbranche

Daarom bieden sociale partners gezamenlijk een interessant cursusaanbod aan waarvoor een behoorlijk bedrag aan subsidie gekregen kan worden. Het cursusaanbod en de wijze waarop de subsidie aangevraagd wordt, is te vinden op een speciaal ontwikkelde website: www.sectorplan-kappersbranche.nl. Let op: de subsidie geldt alleen voor de cursussen die op deze website vermeld staan en gevolgd worden bij de op de website genoemde cursusinstituten.

50% subsidie

De website Sectorplan Kappersbranche geeft informatie over de cursussen black hair/mixed hair, barbier, ondernemerschap, visagie en nagelstyling. Je meldt je aan en schrijft je in bij het cursusinstituut dat op de website genoemd staat. Als je de cursus hebt afgerond en het certificaat hebt ontvangen, kun je via de website Sectorplan Kappersbranche de subsidie aanvragen. Van de cursuskosten wordt 50% gesubsidieerd met een maximum van € 375,- per cursist per cursus.

Investeren in kennis en vaardigheden

De ANKO, CNV Vakmensen en FNV MOOI vinden het belangrijk dat werkgevers, medewerkers en ZZP’ers investeren in kennis en vaardigheden van zichzelf of van hun team. Zij hebben dan ook veel tijd geïnvesteerd in overleg met het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid om het ministerie ervan te overtuigen dat de kappersbranche deze subsidie nodig heeft. Dankzij de inspanningen van sociale partners is het uiteindelijk ook gelukt om de subsidie toegekend te krijgen. Daarvan kunnen werkgevers, werknemers en ZZP’ers nu volop profiteren. Het is nu immers extra aantrekkelijk om te investeren in vakgerichte trainingen.

Ook op de websites van de ANKO, CNV Vakmensen en FNV MOOI staat informatie over het cursusaanbod en de subsidie.

Wij wensen alle cursisten veel leerplezier!

Rob Vos Willem Kruithof Marga Patijn
ANKO CNV Vakmensen FNV MOOI

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid