Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Kappers - Nieuws

Leden akkoord met cao kappers

De leden van CNV Vakmensen zijn positief over het cao-akkoord voor de kappers. In de nieuwe cao is onder meer afgesproken dat de kappers in 2 jaar tijd een loonsverhoging krijgen van in totaal 3,5 procent.

In de afgelopen weken zijn we al bij veel kapsalons op bezoek geweest om de nieuwe cao te vieren. Ben je lid van CNV Vakmensen en zijn we nog niet bij jou langsgeweest? Stuur ons dan even een mailtje. Vermeld daarin je contactgegevens en om welke kapsalon het gaat. We komen graag langs om de belangrijkste cao-afspraken toe te lichten. En natuurlijk nemen we ook wat lekkers mee, voor bij de koffie.

Loonsverhoging

De eerste loonsverhoging van 1,75 procent krijg je per 1 juli 2014. Let deze maand dus goed op je loonstrookje. Heb je het idee dat het niet klopt, trek dan bij je werkgever aan de bel. Kom je er samen niet uit of heb je vragen over je loonstrookje, neem dan met ons contact op.

De volgende loonsverhoging krijg je per 1 juli 2015. De lonen gaan dan opnieuw met 1,75 procent omhoog, zodat er in de tweejarige cao in totaal sprake is van een loonsverhoging van 3,5 procent.

Urenbank

In de cao is ook afgesproken dat er een urenbank komt. Daarin worden de uren bijgehouden die afwijken van het arbeidspatroon zoals dat is vastgelegd in de arbeidsovereenkomst, de zogenaamde plus- en minuren. Je werkgever houdt de urenbank bij. Je hebt hier zelf ook inzicht in. Op die manier houd je zeggenschap over je extra uren. Deze kun je zowel in tijd als in geld compenseren. 

Vakmanschap

Als je een extra opleiding wilt volgen die gericht is op het vakgebied, heb je in 2015 de mogelijkheid om zelf te kiezen welke opleiding je wilt doen. Het opleidingsbudget voor werknemers bedraagt 200 euro in 2015. Dit kun je gebruiken voor vaktechnische opleidingen en cursussen, vakinhoudelijke congressen en beurzen.

Lees meer over het cao-akkoord >>

Willem Kruithof,
Onderhandelaar CNV Vakmensen


Lees ook

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid