Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Kappers - Nieuws

Koningin Maxima op congres "Een nieuwe verdeling van zorg en werk"

Koningin Maxima aanwezig op het door WOMEN Inc. georganiseerde congres De Toekomst van Nederland - Een nieuwe verdeling van zorg en werk. Willem Kruithof (Style/CNV Kappers) was er bij.

Op Equal Pay Day wordt volop aandacht wordt gevraagd voor ongelijke beloning tussen mannen en vrouwen. Equal Pay Day valt dit jaar op de 64e dag van het jaar. Deze 64 dagen staan symbool voor het aantal dagen dat een vrouw jaarlijks ‘voor niks’ werkt, omdat vrouwen gemiddeld 17,6% minder loon krijgen dan mannen. 

Met het inluiden van de participatiesamenleving wordt de zorgvraag aan burgers steeds groter. Op 6 maart kwamen de 100 mannen van eMANcipator, de 100 vrouwen van WOMEN Inc., werkgevers en beleidsmakers samen in Utrecht. Tijdens een superbrainstorm kwamen ze tot aanbevelingen voor een nieuwe verdeling van zorg en werk in de toekomst. Hare Majesteit Koningin Máxima was aanwezig bij de overhandiging van de aanbevelingen. 

Willem Kruithof (Style/CNV Kappers) hoorde van werkgevers dat "vrouwen de risicofactor zijn" en dat werknemers vooral "de huidige regelgeving moeten benutten voor oppakken van zorgtaken". Zijn antwoord hierop: "Wat ons betreft zorgless voor vrouwen en zorgles voor mannen en kinderen!"

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid