Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Kappers - Nieuws

Kappers-cao, Arbonieuws en kaarten Haarlijn winnen

De volgende stap is gezet in het traject naar een nieuwe kappers-cao!

En speciaal voor de leden van CNV Kappers hebben wij voor de presentatie van de nieuwe Haarmodelijn enkele gratis toegangskaarten beschikbaar.

Op 31 januari 2014 is de Arbocatalogus Kappersbranche ondertekend.

Cao Kappers

De volgende stap is gezet in het traject naar een nieuwe kappers-cao! Op 30 januari werd het tweede overleg in het voortraject naar een nieuwe cao voor Kappers gehouden. CNV Vakmensen en FNV Mooi vinden de volgende onderwerpen belangrijk om te bespreken:

- Eerlijke beloning
- Maatwerk
- Investeren in vakmanschap
- Interessante functies
- Sparen voor later
- Langere loopbaan

De volgende onderhandelingen zijn op 12 februari en 4 maart. We houden jullie op de hoogte van de vorderingen.

Presentatie Haarlijn…maak kans op vrijkaarten!!

Laat je inspireren en maak kennis met de nieuwste trends en vaktechniek. De Nederlandse Haarlijn voorjaar/zomer 2014 wordt 10 maart a.s. in het  theater Orpheus in  Apeldoorn gepresenteerd.

Een team van Nederlandse topkappers staat garant voor een inspirerende en spectaculaire presentatie. Laat je ook inspireren voor een goede start van het nieuwe jaar. Je kunt kaarten à € 35,- ex. BTW bestellen via www.nederlandsehaarlijn.nl. Je kunt kiezen uit de middagvoorstelling (start om 14.30 uur) en avondvoorstelling (start om 20.00 uur).

Gratis kaarten

Speciaal voor de leden van CNV Kappers hebben wij voor de middag- en avondvoorstelling enkele gratis toegangskaarten beschikbaar. Stuur ons een e-mail met daarin de volgende gegevens: je naam en adres, je telefoonnummer en of je naar de middag- of avondvoorstelling wilt. Als je tot de gelukkigen behoort krijg je 2 kaarten!!! Stuur je e-mail naar: style@cnvvakmensen.nl

Kappers gaan voor een gezonde en veilige werkplek!! 

 
De ondertekenaars: (vlnr) Willem Kruithof (CNV Vakmensen, Monique van Vemde (FNV Mooi) en Richard Koffijberg (ANKO)

Op 31 januari 2014 is in sportschool SportCity in Bilthoven tijdens een feestelijke bijeenkomst de Arbocatalogus Kappersbranche ondertekend. De ANKO, FNV Mooi en CNV Vakmensen zijn het eens geworden over de aanpak van gezond werken in de kappersbranche en hebben de afspraken daarover vastgelegd in de arbocatalogus. Hierdoor kunnen alle kappers in Nederland hun beroep langdurig op een gezonde en veilige manier blijven uitoefenen.

In de arbocatalogus zijn drie gezondheidsrisico's uitgewerkt, te weten: fysieke belasting (bijvoorbeeld het voorkomen van klachten aan nek, schouders, polsen etc.), allergene belasting (bijvoorbeeld het voorkomen van kapperseczeem) en psychosociale arbeidsbelasting (PSA). Onder PSA vallen gezondheidsrisico’s door agressie en geweld, pesten, intimidatie, discriminatie en werkdruk.

In de arbocatalogus zijn oplossingen en preventieve maatregelen opgenomen om de werkplekken in de kapsalons gezond en veilig te houden.

Willem Kruithof
CNV Vakmensen Districtskantoor Apeldoorn
Postbus 208, 7300 AE Apeldoorn
T 055 – 52 64 250
e-mail: apeldoorn@cnvvakmensen.nl

Lees ook

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid