Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Kappers - Nieuws

Jouw cao Kappers: vul nu de enquete in!

Als kapper knip, föhn, krul en kleur je het haar van je klanten. Je geeft je klanten advies over een goede verzorging van het haar en over de producten die ze daarvoor het beste kunnen gebruiken. Van deze producten ken jij alle ingrediënten, maar wat weet jij van de inhoud van de cao Kappers?

CNV Kappers gaat zich de komende tijd inzetten om tot een cao te komen want kappers die werken in dienst van hun werkgever verdienen beter! Op 9 november is eerste onderhandelingsronde. Wij zijn heel benieuwd naar jouw mening over onze inbreng.

Vul deze enquete in en laat horen wat jij nu echt belangrijk vindt.

Wat voor afspraken staan er in een cao?

Diverse afspraken over loon, arbeidstijden, arbeidsomstandigheden, beloning van overwerk.(doorbetaalde) vakantiedagen, ontslagprocedure, opleidingsmogelijkheden en deelname aan een pensioenregeling.

Heb ik invloed op een cao?

CNV Kappers vertegenwoordigt alle werknemers en spreekt en onderhandelt namens hen tijdens de cao-onderhandelingen. Als je lid bent van de vakbond kun je daar invloed op uitoefenen. Jouw stem wordt gehoord. 

Maatwerk

Elke kapper heeft andere wensen en behoefte. Het is belangrijk dat je als werknemer keuzes kan maken die bij jouw persoonlijke omstandigheden passen. De behoefte bestaat dat de regels afgesloten in de cao kunnen aansluiten op de individuele situatie van een werknemer in het kappersbedrijf en aansluit bij elke specifieke situatie, zowel van de werkgever als de werknemer. We zijn op zoek naar een balans tussen flex en zekerheid. Het combineren van werk en privé is voor ons een belangrijk punt.

Beloning

Het is voor CNV Kappers belangrijk dat er nieuwe afspraken worden gemaakt over een acceptabele aanpassing van het loon. Daarnaast is er van gedachten gewisseld over de hoogte van de stagevergoedingen voor stagiairs. CNV Kappers vindt dat iedereen die in het kappersbedrijf werkt een eerlijke beloning verdient.

Vakmanschap

CNV Kappers vindt het belangrijk dat iedereen in het kappersvak de mogelijkheid wordt geboden zich te blijven ontwikkelen in zijn vak. Trends veranderen snel in het kappersvak en de werknemers in de salons moeten kunnen meegaan in deze veranderingen. Door te investeren in vakmanschap kan de arbeidsmarktpositie en de duurzame inzetbaarheid worden versterkt.

Gezocht: CNV-leden voor de CNV cao-commissie Kappers

In de cao Kappers worden jouw arbeidsvoorwaarden geregeld. In de CNV cao-commissie Kappers praat je direct mee over de cao en over de ontwikkelingen in de kappersvak. Wij zoeken nieuwe mensen voor deze cao-commissie. Gemiddeld komen wij 3x per jaar bij elkaar. De bijeenkomsten duren 3 uur, reiskosten worden vergoed en als de vergadering onder werktijd is, wordt het loon door de werkgever doorbetaald. Belangstelling? Mail naar Willem Kruithof: w.kruithof@cnvvakmensen.nl

Doe je het al veilig?

The Healthy Hairdresser is het platform voor alle vragen op gebied van veilig en gezond werken in de kappersbranche. Doe jij het al veilig? Neem eens een kijkje op de site van de Healthy Hairdresser!

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid