Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Kappers - Nieuws

Haal een kammetje door je loonstrook

Je wilt er zeker van zijn dat je het juiste loon krijgt voor het werk dat je doet. Dat willen wij van CNV Vakmensen ook. Daarom maken we (cao-)afspraken over je loon met je werkgever. Maar hoe weet jij of jouw werkgever zich aan de afspraken houdt? Tijd om de kam door je loonstrook te halen!

Kappers verdienen te weinig

Momenteel onderhandelen we met je werkgever over een nieuwe cao. Eén van de onderwerpen is een nieuw loongebouw. De sociale partners hebben onderzoek laten doen naar het loon van kappers. In de groep die onderzocht is, verdiende 1 op de 5 kappers te weinig! Vaak gaat het om kleine verschillen, maar soms worden er ook grotere fouten gemaakt.

Wat staat er op jouw loonstrook?

De werkgever moet zorgen voor een duidelijke, begrijpelijke loonstrook. Alle losse onderdelen van het loon moeten bijvoorbeeld worden uitgelegd. Ook moeten vergoedingen, inhoudingen en verrekeningen afzonderlijk worden toegelicht. Het loonstrookje zorgt altijd voor vragen bij ons. “Het is altijd weer een verrassing, positief of negatief”, horen we dan. Als je niet begrijpt wat er op je loonstrook staat, weet je ook niet wat je zou moeten verdienen.

Laat je loonstrook controleren

Omdat je loonstrook vaak onduidelijk is, bieden wij speciaal voor kappers een persoonlijke check. Deze looncontrole is gratis voor leden. Het geeft je een betrouwbaar beeld van hoe het er met je loonstrookje voor staat. De loonspecialisten van CNV Vakmensen kijken bijvoorbeeld naar parttime-percentages, reiskosten, pensioenpremies, overuren en specifieke cao-afspraken.

Als het blijkt dat er fouten zijn gemaakt kan je hierover met je werkgever in overleg. Met de uitslag van deze looncontrole sta je sterker. Kom je er niet uit met je werkgever? Dan kan CNV Vakmensen, in overleg met jou, ook een juridische procedure starten.

Dus klik hier, laat even je loonstrookje controleren en weet of jij het juiste loon krijgt!

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid