Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Kappers - Nieuws

Europese Commissie gooit veiligheid kappers te grabbel

De Europese Commissie neemt een loopje met de veiligheid van kappers in Europa. De Commissie schuift overeenkomsten van sociale partners - bijvoorbeeld over veiligheidsmaatregelen - aan de kant, door ze niet door te sturen naar de Raad.

Daarmee is de veiligheid van kappers in Europa in het geding, zegt Willem Kruithof van CNV Vakmensen. "In de kappersbranche hebben we in Nederland net een arbocatalogus gemaakt. Doel daarvan is dat kappers op een veilige manier hun werk kunnen doen. De Europese Commissie geeft nu een heel verkeerd signaal af. Namelijk dat afspraken tussen sociale partners er kennelijk niet toe doen. De veiligheid van kappers in Europa wordt op deze manier te grabbel gegooid. Zij kunnen straks op minder bescherming rekenen."  

Het CNV heeft, samen met FNV en de MHP, een brief gestuurd naar het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. In die brief roepen de bonden de minister op om een signaal af te geven naar de Europese Commissie, dat zij niet op de stoel van wetgever moet gaan zitten. Overeenkomsten die sociale partners hebben gesloten, moeten worden doorgestuurd naar de Raad, zodat de Raad ze kan behandelen en kan omzetten naar wetgeving.

Lees ook

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid