Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Kappers - Nieuws

Cao-overleg kappers en vrijkaart The Hair Project

Op 12 februari is onderhandeld over maatwerk, passende beloning en vakmanschap van de kappers. Zowel de ANKO als FNV Mooi en CNV Kappers willen graag een vernieuwde cao afsluiten die past bij de huidige tijd.

Maatwerk

Elke kapper heeft andere wensen en behoeftes. Het is belangrijk dat je als werknemer keuzes kan maken die bij jouw persoonlijke omstandigheden passen. De behoefte bestaat dat de regels afgesloten in de cao kunnen aansluiten op de individuele situatie van een werknemer in het kappersbedrijf en aansluit bij elke specifieke situatie, zowel van de werkgever als de werknemer.We zijn op zoek naar een balans tussen flex en zekerheid. Het combineren van  werk en privé is voor ons een belangrijk punt. Maar het kappersbedrijf is heel divers, dus is het een hele  zoektocht om passende oplossingen te vinden.

Beloning

De laatste loonsverhoging in het kappersbedrijf is van 1 januari 2011. Hier moet verandering in komen. Het is voor de vakbonden belangrijk dat er nieuwe afspraken worden gemaakt over een acceptabele aanpassing van het loon. Daarnaast is er van gedachten gewisseld over de hoogte van de stagevergoedingen voor stagiaires. CNV Kappers vindt dat iedereen die in het kappersbedrijf werkt een eerlijke beloning verdient.

Vakmanschap

CNV Kappers vindt het belangrijk dat iedereen in het kappersvak de mogelijkheid wordt geboden zich te blijven ontwikkelen in zijn/haar vak. Trends veranderen snel in het kappersvak en de werknemers in de salons moeten kunnen meegaan in deze veranderingen. Door te investeren in vakmanschap kan de arbeidsmarktpositie en de duurzame inzetbaarheid worden versterkt.

Er zijn geen concrete resultaten te melden, op 4 maart praten we verder, wordt vervolgd.

WIN VRIJKAARTEN VOOR THE HAIR PROJECTDe kappersbranche is continue in beweging. Andere tijden scheppen nieuwe verwachtingen. Op basis van boeiende gesprekken met kappers is een gloednieuw event ontwikkeld: THE HAIR PROJECT!
Het event staat voor: HIGH QUALITY - INNOVATION - CRAFTSMANSHIP - HAIRDRESSERS COMMUNITY. Het nieuwe concept THE HAIR PROJECT maakt definitief korte metten met het klassieke beursconcept waarbij stands en vierkante meters de boventoon voeren. THE HAIR PROJECT wordt een erg dynamisch en interactief platform. Het event wordt op een bijzonder innovatieve manier uitgewerkt in een chique, maar toch erg ‘rock &roll’ setting. Meer informatie vind je op www.thehairproject.eu.

LOCATIE
Ahoy Rotterdam - Hallen 2,3,4,5 & 6 - toegang via Ahoy plaza

WANNEER 
Zondag 16 & maandag 17 maart 2014
Telkens van 10.00 tot 18.00

TOEGANGSPRIJS 
30 EUR aan de deur (ter plaatse) of 20 EUR online (tickets)

Speciaal voor leden van CNV Kappers hebben we enkele vrijkaarten
Stuur snel een mailtje met daarin je naam en adres en je telefoonnummer naar style@cnvvakmensen.nl. Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. Je hebt Javascript nodig om het te kunnen zien. en wie weet behoor jij dan tot één van de gelukkige winnaars! (max 2 kaarten per winnaar).

Willem Kruithof
bestuurder CNV Vakmensen
Districtskantoor Apeldoorn
Postbus 208, 7300 AE Apeldoorn
T 055 – 52 64 250
e-mail: apeldoorn@cnvvakmensen.nlLees ook

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid