Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Kappers - Nieuws

Cao-akkoord kappers: eindelijk weer loonsverhoging

CNV Vakmensen heeft op 19 juni een akkoord bereikt over een nieuwe cao voor de kappers. Goed nieuws: eindelijk, na drie jaar, krijgen de kappers weer een loonsverhoging.

Het gaat om een tweejarige cao, die ingaat per 1 juli 2014. De lonen gaan in totaal met 3,5 procent omhoog:

  • 1,75 procent per 1 juli 2014
  • 1,75 procent per 1 juli 2015

Urenbank

Afgesproken is dat er een urenbank komt. Daarin worden de uren bijgehouden die afwijken van het arbeidspatroon zoals dat is vastgelegd in de arbeidsovereenkomst (plus- en minuren). De werkgever houdt de urenbank bij, de kappers hebben hier inzicht in. De kappers houden daarmee zeggenschap over hun extra uren en kunnen deze zowel in tijd als in geld compenseren. Ze kunnen ook niet worden verplicht op zondagen of feestdagen te werken; dat kan alleen in overleg. Kappers hoeven ook geen gebroken diensten te draaien. 

Scholing

Werknemers krijgen een individueel opleidingsbudget van 200 euro, dat zij in 2015 kunnen besteden aan vakgerichte cursussen of opleidingen. Verder is afgesproken dat er meer flexibiliteit komt in de werktijden, maar dat de kappers wel hun vaste contract houden én zeggenschap over de uren waarop ze eventueel extra inzetbaar zijn. Ook zijn afspraken gemaakt over investeringen in vakmanschap.

Positief

CNV Vakmensen legt het akkoord positief voor aan de leden. De vakbond gaat komende weken ook bij een groot aantal kapperszaken op bezoek, om de werknemers te feliciteren met de nieuwe cao.

Lees ook de cao-pagina kappers >>

Lees ook

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid