Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Cao-onderhandelingsresultaat Stater

CNV Vakmensen sprak diverse malen met Stater over duurzame inzetbaarheid. Onlangs is daar ook een deel van de medewerkers bij betrokken. Dit krijgt nog een vervolg.

De afspraken over duurzame inzetbaarheid in deze cao zijn een startpunt om er gezamenlijk (werknemers/leden, vakbewegingen en werkgever) verder invulling aan te geven, de komende jaren.

Daarnaast spraken we over het loon. Een uitbreiding van het kraamverlof en een goede mantelzorgregeling kunnen natuurlijk ook niet ontbreken bij een moderne werkgever. Dit is dus ook gerealiseerd in deze cao. Een positief resultaat.

Loon
Per 1 januari 2018 is een loonsverhoging afgesproken van 1,75%. De cao loopt tot eind 2018. Na enkele jaren van magere loonsverhogingen was het tijd voor een hogere loonsverhoging en daar hebben we ook flink op ingezet. Daarnaast stort Stater 250 euro in het Persoonlijk Duurzaam Inzetbaarheidsbudget (PDI).

Persoonlijk Duurzaam Inzetbaarheidsbudget (PDI)
Alle medewerkers krijgen de beschikking over een Persoonlijk Duurzaam Inzetbaarheidsbudget (PDI). Bestaande cao-elementen worden hierin geïntegreerd. U kunt in het onderhandelingsresultaat lezen welke elementen. De medewerker heeft ook de mogelijkheden om vanuit zijn PDI vrije dagen terug te kopen of het bedrag op enig moment uit te laten betalen. De insteek is dat medewerkers/leden, vakbewegingen en werkgever de komende jaren er gezamenlijk voor zorgen dat er een steeds aantrekkelijker pakket aan PDI-mogelijkheden ontstaat. De gedachte is, dat alleen als er een aantrekkelijk pakket is, medewerkers er gebruik van zullen maken.

Toelichting onderhandelingsresultaat
Tijdens een ledenbijeenkomst op 10 januari om 14.00 uur bij Stater, licht ik het onderhandelingsresultaat toe. Uiterlijk 9 januari verneem ik of je de 10de aanwezig bent.

Klik hier om digitaal uw stem uit te brengen, dit kan tot en met 15 januari.

Ontvang je deze nieuwsbrief per post, dan kan je ook digitaal via onze website stemmen. Ga hiervoor naar https://www.cnvvakmensen.nl/caos/ict/cao-stater. De nieuwsbrief vind je op de pagina ‘caos/ict’. Hierin staat de link naar de stemming. Mocht het niet mogelijk zijn via de link te stemmen, stuur dan bijgaand stemformulier ingevuld naar het secretariaat, via het op het formulier genoemde post- of mailadres.”

Fijne feestdagen!

Arjan Baselmans,
Bestuurder CNV Vakmensen
M. 06 4782 6869
E. a.baselmans@cnvvakmensen.nl
Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid