Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

CNV-leden positief over tussencao en SP KPN

Na peiling van de stemmen blijkt 75% van de leden van CNV Vakmensen positief over het principeakkoord over de tussencao en verlenging SP bij KPN.

Resultaat stemming
De meeste leden zijn positief over het behaalde resultaat. De loonsverhoging van 1,5% op 1 januari 2018 in een cao met een looptijd van een half jaar is prima. En het feit dat de voorzieningen en vergoedingen uit het huidige SP fier overeind blijven ook. Bovendien wordt erg gewaardeerd dat de cao is afgesloten voordat de vorige is afgelopen. 

Er zijn echter wel een aantal kritische opmerkingen gemaakt door jullie. Zo had CNV Vakmensen oorspronkelijk ingezet op een langere ongewijzigde voortzetting. Een terechte constatering dat dit niet gehaald is. Over de looptijd van het ongewijzigd voortzetten van het Sociaal Plan is langdurig onderhandeld. Er zat echter niet meer in.
Ook blijkt uit de reacties dat de aard van de verhogingsmatrix veel vragen oproept.

Vervolg
De verhogingsmatrix is dan ook één van de vele onderwerpen waarover wij zo snel mogelijk verder met KPN in gesprek willen. De vakbonden hebben met KPN afgesproken om de komende periode extra tijd vrij te maken voor overleggen. Met het doel op tijd klaar te zijn met onderhandelen voor de volgende cao die per 1 juli 2018 zal ingaan. Ook in deze cao zullen wij nog een passende loonsverhoging over het tweede halfjaar 2018 willen afspreken.

Als je als lid wil meepraten over de arbeidsvoorwaarden bij KPN, schroom dan niet om met mij contact op te nemen.

Toeslag ongebruikelijke tijdstippen (TOT)
Naar aanleiding van een rechterlijke uitspraak hebben vakbonden overlegd over de TOT-regeling bij KPN. Hierbij hebben we afgedwongen dat KPN een nabetaling moet doen. Werkte je namelijk op deze ongebruikelijk tijdstippen dan moest de toeslag ook in je vakanties worden doorbetaald. Dat gebeurde bij KPN niet, maar wordt nu met terugwerkende kracht alsnog betaald.

Als je hiervoor in aanmerking komt heb je als het goed is hierover inmiddels een brief ontvangen van KPN. Zo niet, dan kan je je melden via email adres: infonabetalingtot@kpn.com

Contact
Heb je nog vragen en/of opmerkingen hierover dan horen we het graag. 
Ook namens CNV kaderlid en KPN collega Hans Tuinman alvast fijne dagen gewenst.

Marten Jukema,
bestuurder CNV Vakmensen
M 06-13 20 41 12
E m.jukema@cnvvakmensen.nl

 

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid