Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Acco Brands sluit vestiging in Born

Acco Brands heeft vrijdagmiddag bekendgemaakt haar vestiging in Born te sluiten. Door de sluiting van de vestiging in Born, verliezen 66 medewerkers hun baan. In deze nieuwsbrief informeren wij u welke afspraken CNV Vakmensen met Acco Brands heeft gemaakt.

Minder omzet
De directie van Acco Brands heeft ons geïnformeerd dat de markt voor traditionele kantoorartikelen sterk onder druk staat. Hierdoor lopen de orders en omzetten van Acco Brands in Europa terug. Eerder dit jaar heeft Acco Brands branchegenoot Esselte nog overgenomen. Gevolg is echter dat het bedrijf nu een reorganisatie gaat doorvoeren. Teleurstellend nieuws voor de medewerkers die in Born werkzaam zijn.

Sociaal plan
CNV Vakmensen heeft vervolgens overleg gehad met Acco Brands om afspraken te maken voor een sociaal plan. Het is ons gelukt om afspraken te maken voor een sociaal plan. Hieronder staan de belangrijkste afspraken uit het sociaal plan.

Outplacement en opleidingsbudget
Er is een budget beschikbaar van 4.000 euro voor elke medewerker voor een outplacementtraject en/of het volgen van een opleiding.

Vrijwillig vertrek
Een medewerker kan tussen 1 januari 2018 en 1 juni 2018 zelf de keuze maken om vrijwillig te vertrekken. De medewerker heeft dan recht op 50% van de beëindigingsvergoeding.

Beëindigingsvergoeding
Als Acco Brands jouw arbeidseidsovereenkomst opzegt, dan ontvang je een beëindigingsvergoeding. Deze beëindigingsvergoeding wordt berekend op basis van de transitievergoeding vermenigvuldigd met een correctiefactor 1,5.

Tekenbonus
De arbeidsovereenkomst wordt beëindigd door middel van een vaststellingsovereenkomst. Medewerkers die binnen 10 werkdagen de vaststellingsovereenkomst tekenen en geen gebruik maken van het wettelijke recht om deze te herroepen, ontvangen een tekenbonus van een bruto maandsalaris.

De volledige tekst van het principeakkoord van het sociaal plan staat onder 'Downloads'.

Stem over het principeakkoord
Het laatste woord is nu aan jullie. Je kunt je stem uitbrengen over het principeakkoord. Dit doe je door een mail te sturen naar r.wonnink@cnvvakmensen.nl. Dit kan tot en met woensdag 15 november 2017.

Vragen
Medewerkers van Acco Brands die vragen hebben, kunnen hun vragen mailen naar: acco@cnvvakmensen.nl.

Robert Wonnink
Bestuurder CNV Vakmensen
M. 06 51 86 42 65
E. r.wonnink@cnvvakmensen.nl


Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid