Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Hout en meubel - Nieuws

Overleg nieuwe cao Houtverwerking weer van start

Op 15 december 2014 vond het eerste overleg plaats voor een nieuwe cao voor de Houtverwerkende Industrie. In dit overleg werden de werkgever en werknemersvoorstellen besproken. De oude cao liep af op 31 december 2014.

Op 2 februari vond een tweede ronde plaats van overleg, waarin werkgevers alleen met verslechteringsvoorstellen kwamen. Een loonsverhoging van 0,75%.

Persoonlijk opleidingsbudget

In de vorige cao is afgesproken via een paritaire werkgroep Duurzame Inzetbaarheid oplossingen te vinden. De inzet van CNV Vakmensen is dat werknemers in de Houtverwerkende Industrie een persoonlijk opleidingsbudget kunnen opbouwen. Lees hier meer informatie

Bij fysiek zware beroepen is het in de HVI lastig om tot je 67e gezond te blijven werken. Daarom ziet CNV Vakmensen via het persoonlijk opleidingsbudget de kans om werknemers via eigen regie zichzelf te kunnen omscholen. Inzet in andere sectoren wordt hierdoor ook mogelijk!

Loon

Een loonsverhoging van 2,5% + 0,5% voor persoonlijk opleidingsbudget.

Sociaal akkoord

Een intentieverklaring van werkgevers uit de HVI dat zij de afspraken van het Sociaal akkoord volgen. Afspraken over de reparatie van het 3e WW jaar, uitvoeren van de participatiewet en de WWZ.
CNV Vakmensen gaat voor een goede cao voor de Houtverwerkende Industrie. Mocht je ideeën hebben, laat het mij dan weten!

Erik Maas
Bestuurder CNV Vakmensen Houtverwerkende Industrie
e.maas@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid