Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Timmerindustrie - Nieuws

Van aandachtspunten tot afspraken De Vries Trappen

Zoals jullie weten hebben mijn collega Arie-Jan en ik veel van jullie eind vorig jaar gesproken tijdens ons kantinebezoek aan De Vries Trappen. We hebben het onder andere met jullie gehad over de nieuwe cao, veiligheid op de werkvloer, ervaringen met QRM, interne communicatie en de POP-gesprekken.

Jullie hebben hier een aantal aandachtspunten genoemd die ik met Ronald Wagelaar zou bespreken. Dit gesprek heeft eind januari plaatsgevonden waarbij wij de volgende afspraken hebben gemaakt.  

Veiligheid op de werkvloer
Het belangrijkste aandachtspunt was stof op de werkvloer wat tot gevaarlijke situaties kan leiden en niet goed is voor jullie gezondheid. Ronald Wagelaar heeft aangegeven dat De Vries Trappen blijft investeren in de machines zodat dit probleem opgelost zal worden in de toekomst.  

Ervaringen (gevolgen) QRM (op de werkvloer)
De belangrijkste aandachtspunten waren dat jullie een productieleider missen die het werk in de fabriek beter regelt zodat er minder chaotisch wordt gewerkt. Verder dat de werkdruk afneemt, en het gemis aan diversiteit in het werk doordat jullie vaak op één werkplek staan. Ronald Wagelaar vindt dit een goed punt en pakt dit graag verder op. Hij geeft aan dat er een nieuwe productieleider/ coach is begonnen die dit direct oppakt, en kijkt naar jobrotation zodat jullie meer afwisseling krijgen in het werk.  

Communicatie
Het belangrijkste aandachtspunt dat jullie aangaven was dat de communicatie tussen de collega’s op kantoor en de fabriek niet goed genoeg is. Zo hebben de collega’s in de fabriek het gevoel dat de collega’s op kantoor onvoldoende weten hoe het in de praktijk werkt in de fabriek. Ronald Wagelaar geeft aan dat De Vries Trappen het belangrijk vindt dat mensen van kantoor ook meelopen in de fabriek om te kijken hoe het werkt. Blijkbaar is dit niet voldoende. Hij zal dit oppakken met de nieuwe productieleider/coach.  

Vervolg POP-gesprekken
De belangrijkste vraag voor jullie was wanneer er een gevolg komt op de POP-gesprekken. Ronald Wagelaar geeft aan dat dit voor de zomer verder wordt opgepakt. 

Tot slot hebben we afgesproken dat ik na de zomer opnieuw langskom bij Ronald Wagelaar. Dan bespreken we in ieder geval de vooruitgang van bovenstaande punten. Voor dit gesprek neem ik opnieuw contact op met de CNV-Vakmensenleden zodat ik ook van jullie kan horen hoe jullie vinden dat het gaat. Mocht je eerder vragen/opmerkingen/punten hebben, dan hoor ik het natuurlijk ook. Ben je nog geen lid, maar wil je lid worden, meld je dan via https://www.cnvvakmensen.nl/lidworden 

Marit Wagenmakers
Bestuurder CNV Vakmensen 
M 06 - 512 030 85
E m.wagenmakers@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid