Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Timmerindustrie - Nieuws

Contract getekend tussen Bribus en vakbonden

Gisterochtend waren CNV Vakmensen en FNV met de beide kaderleden Jacqueline en Maruschka bij jullie directie op bezoek in het bedrijf. Die ochtend hebben wij de laatste hand gelegd aan de tekstuele wijzigingen en die gaan hierbij mee als bijlage.

Zoals met jullie in de eerdere ledenvergadering(en) besproken en ook afgesproken hebben wij de overgang van Bribus naar het nieuwe pensioenfonds en de daarmee samenhangende overgang van de cao vastgelegd in een overeenkomst. Eerder hebben wij al laten weten dat de directie de huidige arbeidsvoorwaarden van jullie respecteert. Dat vloeit ook voort uit de wet- en regelgeving en jurisprudentie, daarom behoeft dat niet apart te worden vastgelegd. 

Ook de nieuwe aan te nemen werknemers zullen een aanbod krijgen op het huidige niveau van arbeidsvoorwaarden. Dat is een goede zaak, immers zo kunnen er geen scheve gezichten op de werkvloer ontstaan en is jullie werkgever een aantrekkelijke werkgever nu en in de toekomst.

Het is in jullie ogen misschien een lang proces geweest, maar als vakbonden hadden wij toch wensen en ideeën mede door jullie vorm gegeven. En dat ligt nu vast in een duidelijke afspraak.

Wij bedanken jullie voor de steun en je aanwezigheid op de ledenvergaderingen, dat was heel zinvol en nuttig!

De volgende stap die nu gezet wordt in de modernisering van arbeidsverhoudingen bij Bribus is de oprichting van een ondernemingsraad. Het belang daarvan kan niet onderschat worden, dus wij roepen jullie dan ook op massaal te gaan stemmen. Laat je stem niet verloren gaan!

Voor nu wensen wij jullie een fijne feestdagen en een goed uiteinde. Tot ziens in 2019!

Gerard van Dijk
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 20 60 18 19
E: g.vandijk@cnvvakmensen.nl
Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid