Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Timmerindustrie - Nieuws

Collectief ontslag bij De Groot Vroomshoop

Jouw directie is van plan collectief ontslag aan te vragen voor meer dan 20 werknemers. Ook verwacht jouw directie dat 2014 met verlies zal worden afgesloten. Terwijl de gehele holding nu nog winst schrijft, is de directie van mening dat een onderdeel van het bedrijf moet worden gereorganiseerd.

Overleg

7 november 2013 heb ik met jouw directie een gesprek gehad over een reorganisatie bij het bedrijf. Dit gesprek vond plaats bij ROS Management te Deventer. Naast de adviseurs van de directie, waren de algemeen directeur de heer W.G.M. Pigge en de heer F. Boonstra van FNV bouw aanwezig. Vooraf hadden wij stukken ontvangen en ter vergadering werden aanvullende stukken gegeven.

Collectief ontslag

De ontslagen zouden gaan vallen bij DGV Bouwsystemen b.v., DGV Vroomshoop Houtbouw bv en DGV Vroomshoop b.v. De directie gaf aan dat zij het sociaal plan dat bij Volker Wessels is afgesloten zullen volgen. Ook zal hulp geboden worden bij het zoeken naar ander werk.

Ondernemingsraad

Op 13 november 2013 had ik een vergadering met de voltallige ondernemingsraad. Hierin is breedvoerig gesproken over de op handen zijnde reorganisatie. De ondernemingsraad is gevraagd advies uit te brengen op de adviesaanvraag van de directie. Zij kregen geheimhouding opgelegd.  Van de ondernemingsraad heb ik begrepen dat maandag 18 november het personeel zou worden ingelicht en dinsdag 19 november zouden de werknemers die het betreffen, persoonlijk worden ingelicht.

CNV Vakmensen betreurt dat alles onder gewenste geheimhouding van de directie moest gebeuren. Een ondernemingsraad kan mijns inziens alleen advies uitbrengen wanneer zij volledig geïnformeerd zijn en wanneer zij een achterbanraadpleging houden. Dit heb ik  de ondernemingsraad en de directie laten weten. Geheimhouding toont geen openheid naar de werknemers. De financiële cijfers van de gehele DGV vertoont nog winst. Maar jouw directie zal in overleg met de ondernemingsraad moeten kijken of een reorganisatie gerechtvaardigd is.

Hulp van de bond

Het is mogelijk dat je inmiddels hebt gehoord dat ook voor jou ontslag wordt aangevraagd. Graag wil ik je wijzen op de dienstverlening van onze bond. Wanneer je lid bent van CNV Vakmensen, kun je contact opnemen met CNV Info in Utrecht via nummer 030 – 75 11 007. 

Deze dienst geeft je advies bij je beslissingen. Wel of niet verweren tegen de ontslagaanvraag. Desgewenst kan de bond voor jou verweer voeren tegen de ontslagaanvraag. Ook kan CNV Info kijken of jouw vaststellingsovereenkomst wel juist is opgesteld. Neem daarom gerust contact op met jouw bond.

Arie-Jan van Oort
Vakbondsbestuurder

CNV Vakmensen
Districtskantoor Apeldoorn
Postbus 208, 7300 AE Apeldoorn
T 055 – 52 64 250
e-mail: apeldoorn@cnvvakmensen.nl
Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid