Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Timmerindustrie - Nieuws

Arbocatalogus Timmerindustrie gelanceerd

De arbocatalogus voor de cao Timmerindustrie is gelanceerd. De catalogus bestaat uit een verzameling praktische oplossingen voor de belangrijkste arborisico’s in de sector. Het gaat om de risico's van fysieke belasting, houtstof, lawaai, het werken met machines en een hoge werkdruk.

Het doel van de catalogus is de veiligheid en gezondheid op de werkvloer te verbeteren, het ziekteverzuim terug te dringen en het werkplezier van werknemers te vergroten. De catalogus is goedgekeurd door de Inspectie SZW en wordt door deze instantie gebruikt in de handhaving.

Online arbocatalogus

De catalogus is online te bekijken. Een bedrijf in de Timmerindustrie voldoet aan de Arbowet voor de in de arbocatalogus genoemde onderwerpen, als het de maatregelen in de catalogus volgt, of eenzelfde niveau van veiligheid en gezondheid biedt.

Lees de arbocatalogus online >>

Impuls voor veilig werken

De catalogus is samengesteld door sociale partners in de timmerindustrie. Dit zijn de Nederlandse Bond van Timmerfabrikanten (NBvT), CNV Vakmensen en FNV Meubel & Hout. Ze zijn trots op het resultaat en zien de catalogus als een nieuwe impuls voor veilig en gezond werken in de sector.

De arbocatalogus Timmerindustrie kan op verschillende manieren worden toegepast. De ‘ingangen’ zijn functiefamilie, werksoort en risico. De maatregelen in de catalogus volgen de arbeidshygiënische strategie uit de Arbowet (bronmaatregelen, collectieve maatregelen en individuele maatregelen).

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid