Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Tentoonstellingsbedrijven - Nieuws

Principeakkoord voor Tentoonstellingsbedrijven

Arie-Jan van Oort, onderhandelaar van CNV Vakmensen, heeft een principeakkoord bereikt voor de cao Tentoonstellingsbedrijven. 1,25% loonsverhoging, meer kans op subsidie EVC traject en verslechteringen zijn van tafel! CNV Vakmensen is blij met dit akkoord voor rond de 3000 werknemers in deze sector.

Na twee onderhandelingen is al een goed principe akkoord bereikt. Onlangs kwam de werkgeversdelegatie nog met verslechteringsvoorstellen. Geen loonsverhoging, afschaffen van weekeindtoeslagen en het meer opbouwen van extra uren. Deze afspraken zijn omgebogen in een duidelijke loonsverhoging. Een redelijke loonsverhoging was vanaf het begin een speerpunt voor CNV Vakmensen.

Looptijd cao

De nieuwe cao loopt van 1 januari 2014 tot 31 december 2014. Hierin is een loonsverhoging verwerkt van 1% op 1 maart 2014 en 0,25% op 1 oktober 2014. De cao heeft een looptijd van een jaar gekregen, omdat we volgend jaar stil willen staan bij hoe de situatie wordt rondom pensioenopbouw. Immers de overheid komt met maatregelen. Hiernaast willen we ook stilstaan of de cao niet te klein is en eventueel samengevoegd moet worden met een andere cao.

EVC-traject

Tevens bestaat er meer mogelijkheid om gebruik te maken van een EVC-traject. Immers de werkgever die een werknemer een EVC-traject geeft, heeft de mogelijkheid om 50% van de kosten te declareren bij het sociaal fonds van de Tentoonstellingsbedrijven. Het maximale subsidiebedrag is 1000 euro per werknemer. In het sociaal fonds is een bedrag van 5.000 euro gereserveerd. De budgetten worden verstrekt op basis van volgorde van aanmelding met een maximum van 1 plaatsing per 50 werknemers per bedrijf.

Wil je in het vakgroepbestuur?

Kees Nijburg, onbezoldigd vakgroepbestuurslid, heeft de onderhandelingen als kaderlid bijgewoond. Hij heeft inmiddels positief gereageerd. Ook zijn de onderhandelingen ter sprake geweest in het vakgroepbestuur. Wil je ook zitting nemen in het vakgroepbestuur en de mogelijkheid om mee te praten over jouw cao en andere bedrijfstak-cao's? Dat is mogelijk, want er is een vacature ontstaan. Voor informatie kun je mij benaderen.

Stem op het akkoord (voor 5 december)!

Dit is een principe akkoord met de werkgeversdelegatie. Ik leg het akkoord dan ook positief bij jullie neer. Geef jouw stem voor 5 december door.

Per post: via het stemformulier (pdf) onderaan deze pagina.

Per e-mail: op het e-mailadres apeldoorn@cnvvakmensen.nl. Geef in je bericht je volledige naam aan, eventueel je lidnummer en of je voor of tegen het bereikte principeakkoord stemt.

Na deze datum zal ik de werkgeversdelegatie laten weten of CNV Vakmensen kan instemmen met het bereikte akkoord.

Collega al lid?

Onderhandelingen kunnen alleen plaatsvinden door de draagkracht van onze leden. Is jouw collega al lid van de bond? Vraag hem/haar juist nu voor het lidmaatschap van CNV Vakmensen. Jij krijgt dan 25 euro aanbrengpremie voor de moeite.

Arie-Jan van Oort
Vakbondsbestuurder

CNV Vakmensen
Districtskantoor Apeldoorn
Postbus 208, 7300 AE Apeldoorn
T 055 – 52 64 250
e-mail: apeldoorn@cnvvakmensen.nl

stemformulier-principe-akkoord

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid