Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Parketvloerenondernemingen - Nieuws

Onderhandelingsresultaat cao Parket

Woensdag 7 november is CNV Vakmensen een onderhandelingsresultaat overeengekomen met de werkgevers binnen de Parketindustrie. De cao kent een looptijd van 2 jaar en in stappen gaat het loon met 6% omhoog.

Daarnaast worden de wachtdagen bij ziekte afgebouwd tot 0 en krijgt de sector een regeling waarin de senior vanaf 57 jaar, 80% mag gaan werken, 90% loon krijgt en daarnaast 100% pensioen opbouwt.

Looptijd

Zoals reeds gezegd, de cao kent een looptijd van 2 jaar. Hij gaat in op 1 januari 2018 en eindigt op 31 december 2019.

Loon

Het loon wordt in stappen opgehoogd. Per 1 april 2018 krijg je 3% loonsverhoging. Per 1 januari 2019 krijg je 1,5% loonsverhoging. Per 1 september 2019 krijg je nogmaals 1,5% loonsverhoging.

Wachtdagen bij ziekte

Zoals bekend kent de cao wachtdagen bij ziekte. Dat houdt in dat je per ziekmelding 1 dag loon inlevert, met een maximum van 3 dagen. Dat gaat in 2018 terug naar maximaal 1 wachtdag. Je hoeft in 2018 dus maximaal maar 1 dag loon in te leveren, ongeacht het aantal keer dat je ziek bent. Uiteraard hopen we voor niemand dat hij of zij ziek wordt, maar het is een behoorlijke vooruitgang. In 2019 vervallen de wachtdagen bij ziekte. Dan hoef je helemaal geen dag meer in te leveren wat loon betreft, mocht je onverhoopt ziek worden.

Generatie-pact 80-90-100

De cao voor de Parketvloerenondernemingen kent een wirwar aan regels voor senioren. Daarnaast is het mogelijk om van een 4-daagse werkweek te genieten, mits je er zelf tijd en geld in steekt. Daar komt vanaf nu verandering in. Iedereen vanaf 57 jaar kan gebruik maken van de 80-90-100 regeling. Dat houdt concreet in dat je 80% werkt, 90% loon ontvangt en 100% pensioen opbouwt. CNV Vakmensen beseft dat dit voor de 56 jarige een achteruitgang is, maar daar staat tegenover dat iedereen zonder veel eigen middelen van een 4-daagse werkweek kan gaan genieten, waar relatief weinig tijd of geld in hoeft te worden gestoken, terwijl je wel 100% pensioen opbouwt.

Wat vind jij?

CNV Vakmensen is over de gehele breedte tevreden met dit onderhandelingsresultaat. CNV Vakmensen legt het dan ook positief aan je voor. Echter, jij bent degene die er over mag stemmen. Dat mag per mail, maar ook via Je Achterban kun je onder de cao Parket alles kwijt wat jij kwijt wilt over jouw cao.

Laat mij weten wat jij ervan vindt.

Roel van Dijk
Bestuurder
Bereikbaar via 06-53384473 of r.vandijk@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid