Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Parketvloerenondernemingen - Nieuws

Onderhandelingen Cao Parket begonnen

Dinsdag 24 oktober is CNV Vakmensen begonnen met de onderhandelingen voor de Cao Parket. Insteek is een cao voor een jaar met een loonsverhoging van 3%.

Daarnaast maakt CNV Vakmensen zich sterk voor een eigen ontwikkelingsbudget voor jou als werknemer, zodat jij buiten je werkgever om, een scholingsbudget krijgt.

Een leven lang leren
CNV Vakmensen is van mening dat iedereen zich gedurende zijn of haar werkzaam leven, moet blijven scholen. Het is namelijk niet zeker dat jij je hele leven lang in de Parketvloerenindustrie kunt blijven werken.
Scholing voor je eigen baan is in de cao redelijk goed geregeld. Echter, het kan zijn dat je na verloop van tijd, vrijblijvend of gedwongen, buiten de sector je brood gaat verdienen. Dan is het fijn dat jij een eigen budget hebt, wat je zelf voor scholing aan kunt wenden.

Duurzame Inzetbaarheid
CNV Vakmensen ziet dat je steeds langer moet werken voordat je met pensioen kunt. Daarom is het van belang dat iedereen er alles aan doet dat jij gezond de eindstreep haalt. Een middel om dat te bereiken is dat je vanaf een bepaalde leeftijd, bijvoorbeeld vanaf je 57ste jaar, 80% gaat werken, 90% procent loon ontvangt en 100% pensioen. CNV Vakmensen maakt zich er sterk voor dat we dat voor jou gaan regelen.

Hoe verder
24 oktober zijn de voorstellen ingeleverd bij werkgevers. Daarbij was het opmerkelijk dat werkgevers geen voorstellen hadden. Echter, er is wel in goede harmonie gesproken over de voorstellen van werknemers. In de eerste week van november komen partijen weer bij elkaar. Dan gaan we verder over de inhoud.

Tot slot
Op Jeachterban.nl is er een online community waarbij iedereen zich aan kan melden en we gezamenlijk over de cao met elkaar kunnen communiceren. Ik adviseer iedereen om daar gebruik van te maken. Zodra er meer nieuws is, kun je het daar, naast uiteraard de nieuwsbrief, vinden.

Roel van Dijk
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 53 38 44 73
E:  r.vandijk@cnvvakmensen.nl

 

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid