Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Parketvloerenondernemingen - Nieuws

Cao-akkoord voor Parketvloerenondernemingen

In totaal 4% loonsverhoging (verspreid over 2014 en 2015) voor de werknemers in de Parketvloerenbedrijven. Arie-Jan van Oort, onderhandelaar van CNV Vakmensen, heeft dit principe akkoord bereikt. CNV Vakmensen is blij met dit akkoord voor rond de 1200 werknemers in deze sector.

Na een half jaar diverse malen informele gesprekken te hebben gevoerd om te komen tot een nieuwe cao voor de Parketvloerenondernemingen, is op 28 januari 2014 een goed principe akkoord bereikt. Werkgeversdelegaties wilden het afgelopen jaar niet om de tafel, omdat er geen loonruimte gevonden werd in hun achterban. Eventueel zou een loonsverhoging gerealiseerd kunnen worden door het inleveren van ATV-dagen.

Na maanden van informeel overleg om de noodzaak van loonsverhogingen te benadrukken, zijn wij 28 januari toch met elkaar formeel gaan onderhandelen. Wij hadden slechts één dag nodig om tot een mooi akkoord te komen. De stelling van geen loonsverhoging in deze sector is omgebogen tot een loonsverhoging van 4% over de komende twee jaren. Een goede loonsverhoging  en geen inlevering van ATV-dagen was vanaf het begin een speerpunt voor CNV Vakmensen.

Looptijd cao

De nieuwe cao loopt tot 31 december 2015. Hierin is een loonsverhoging verwerkt van 0,75% op 1 januari 2014 en 0,75% op 1 juli 2014. Vervolgens 1,25% loonsverhoging op 1 april 2015 en 1,25% op 1 september 2015. Tevens is afgesproken dat gevolgen uit het sociaal akkoord tijdig met de werkgeversdelegaties worden besproken.

Wil je in het vakgroepbestuur?

CNV Vakmensen laat zich vaak bijstaan door een kaderlid bij de onderhandelingen. Echter, wij hebben geen kaderleden werkzaam in de cao voor de parketvloerenondernemingen. Dat is jammer. Immers, wanneer je werkzaam bent in deze sector kan je direct invloed uitoefenen. Jij weet wat er leeft onder de werknemers. Wil je ook zitting nemen in het vakgroepbestuur en de mogelijkheid om mee te praten over jouw cao en andere bedrijfstakcao's? Dat is mogelijk, want er is een vacature ontstaan. Voor kaderwerk bestaat een onkostenvergoeding. Voor informatie kun je mij benaderen.

Stem voor 16 februari!

Dit is een principe akkoord met de werkgeversdelegaties. Ik leg het akkoord dan ook positief bij jullie neer. Jij kunt jouw mening kenbaar maken voor 16 februari 2014 via het stemformulier in de bijlage. Na deze datum zal ik de werkgeversdelegaties laten weten of CNV Vakmensen kan instemmen met het bereikte akkoord.

Maak een collega lid en ontvang 10 euro! Tevens krijgt je collega 50% korting op het lidmaatschap over de eerste 6 maanden!

Of het nu gaat om goede cao-afspraken, advies bij het tekenen van een arbeidscontract, loopbaancoaching of juridische steun bij ontslag. CNV Vakmensen komt op voor haar leden. Per 1 januari 2014 is ook de rechtsbijstand in privésfeer flink uitgebreid. Een extra voordeel die andere bonden niet kennen!

Maar dat hoeven wij je natuurlijk niet uit te leggen, want je bent al lid. Wij willen graag meer leden, zodat wij onze stem nog beter kunnen laten horen in deze samenleving. Daar kunnen wij jouw hulp goed bij gebruiken. Vertel eens aan collega’s, buren of vrienden wat de vakbond allemaal doet. Maak anderen enthousiast over ons werk. Dat doe je niet voor niets. Want breng je een nieuw lid aan, dan ontvang je van ons 10 euro en jouw collega, buurman of vriend 50% korting over de eerste 6 maanden van het lidmaatschap.

Bij de Parketvloerenbedrijven is het extra hard nodig om het CNV Vakmensen geluid hoorbaar te houden. Ken je collega’s die ook gaan voor een goede cao? Maak ze lid van CNV Vakmensen!

Arie-Jan van Oort
vakbondsbestuurder CNV Vakmensen
e-mail: a.vanoort@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid