Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Orgelbouwbedrijf - Nieuws

Nog geen nieuwe cao in de orgelbouwbedrijven ?

Worden de onderhandelingen op woensdag 10 juli door de werkgevers serieus genomený

Inmiddels is al drie keer tussen CNV Vakmensen en de VON, onderhandeld over een nieuwe cao in de orgelbouwbedrijven. Tevens hadden wij vorige week nog een keer informeel contact met een afvaardiging van de VON.

Tot op dit moment hebben we geen vooruitgang kunnen bereiken. De VON staat op het standpunt dat we dit jaar de cao met een jaar verlengen zonder verbetering van de arbeidsvoorwaarden. Immers de VON geeft aan, dat het economisch niet verantwoord is om een salarisverhoging in te voeren in de cao. Ook over andere arbeidsvoorwaarden willen ze geen verbeteringen afspreken. Ze zeggen hierbij nadrukkelijk dat zij geen mandaat hebben gekregen van de werkgevers die aangesloten zijn bij de VON.

 

Dit bevreemdt CNV Vakmensen zeer. Immers bij informatie bij de leden en de cao-commissie voor de orgelbouw en het vakgroepbestuur Hout en meubel, krijgen we steeds te horen dat werkgevers voor 2013 en voor het jaar 2014 vol zitten met opdrachten. Sommige orgelbouwers hebben al werk voor het jaar 2015 op de plank liggen.

Echter een verbetering van de arbeidsvoorwaarden kan er niet af. Dit is voor CNV Vakmensen onbespreekbaar.

 

De VON geeft aan dat er concurrentie wordt gemerkt door bedrijven uit Slovenië en Tsjechië. Zij willen niet te duur worden. Echter het is lang nog niet zo, dat nu ineens alle kerkbesturen zich wenden naar buitenlandse orgelbouwers. Dit is maar een klein percentage. Kwaliteit moet doorslag geven en dat leveren de Nederlandse orgelbouwers. We hebben de VON dan ook aangespoord om te zoeken naar acquisitie en goede contacten met Rijksgebouwendienst en opdrachtgevers. Daar moeten ze het zoeken en niet de loyale allround medewerkers in de orgelbouw een loonsverhoging onthouden.

 

CNV Vakmensen roept u dan ook om dit bespreekbaar te maken bij uw werkgever. Roept uw werkgever op om voor 10 juli een signaal af te geven naar de VON. U wilt toch gewaardeerd worden voor uw werk? Uw steun heb ik nu hard nodig.

 

Zijn er collega's van u nog geen lid van CNV Vakmensen, roept hen op om lid te worden. Juist Nu! Voor u ligt voor uw inspanning een aanbrengpremie van 25 euro in het verschiet.

 

Heeft u vragen of opmerkingen, stel ze gerust via het emailadres: a.vanoort@cnvvakmensen.nl

 

 

Arie-Jan van Oort

Onderhandelaar CNV Vakmensen
Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid