Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Orgelbouwbedrijf - Nieuws

CNV-leden ingestemd met cao-resultaat Orgelbouw

Leden van CNV Vakmensen hebben in meerderheid ingestemd met het onderhandelingsresultaat voor een nieuwe Orgelbouw cao. De afgelopen 2 weken mochten jullie stemmen over het onderhandelingsresultaat dat CNV Vakmensen heeft bereikt met de VON, de werkgeversvereniging van de Orgelbouwers.

Cao-resultaat
CNV Vakmensen heeft het resultaat neutraal voorgelegd aan de leden en de leden hebben in meerderheid voor gestemd. Met volle energie gaat CNV Vakmensen nu de gesprekken met de orgelbouwers aan om aansluiting te vinden bij bijvoorbeeld de Meubel cao of een andere cao. Het doel is om de orgelbouwsector als sector sterk te maken voor de toekomst. Een van de voordelen van een grotere cao is het kunnen inzetten van een Sociaal Fonds. Hierdoor ontstaan (om-)scholingsmogelijkheden. Voor een krimpende sector als de orgelbouw kan een sociaal fonds zowel jonge als oudere werknemers ondersteunen bij het leren van het orgelbouwvak. Juist omdat het in de orgelbouwsector gaat om vakwerk zou de orgelbouwkennis in de toekomst in een grotere cao beter gewaarborgd kunnen worden.

James loopbaancoach
Hoe houd je plezier in je werk? Hoe bereid je je voor op veranderingen? Is het verstandig om een opleiding te volgen, en welke dan? Voor deze en andere vragen kun je terecht bij een James loopbaancoach. Een coach die met jou meedenkt over hoe je de match met je werk goed houdt. In de cao orgelbouw is afgesproken dat werknemers recht hebben op een loopbaangesprek á 250,- euro. Wil jij daar graag gebruik van maken, dan kun je contact opnemen met James, zie www.jamesloopbaan.nl  James is hét loopbaanbedrijf
van CNV Vakmensen.  

Uitgeprinte versie cao
Mocht je een uitgeprinte versie van de nieuwe cao willen ontvangen, laat het dan even weten.
Zie bijlage voor meer informatie: https://www.cnvvakmensen.nl/caos/hout-en-meubel/cao-orgelbouwbedrijf

Erik Maas
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 51 60 21 45
E: e.maas@cnvvakmensen.nl
Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid