Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Orgelbouwbedrijf - Nieuws

Cao voor orgelbouwers: wat vind jij ervan?

CNV Vakmensen heeft een cao-resultaat bereikt voor de orgelbouwers in Nederland. Deze maand nog kun je een extraatje tegemoet zien van 7,5 procent over het salaris van december.

CNV Vakmensen heeft een cao-resultaat bereikt voor de orgelbouwers in Nederland. Deze maand nog kun je een extraatje tegemoet zien van 7,5 procent over het salaris van december.

Deze uitkering komt neer op een eenmalige uitkering van 0,625% van het jaarsalaris exclusief vakantietoeslag van 2013. Verder heeft CNV Vakmensen salarisverhogingen over 2014 met de werkgeversorganisatie VON kunnen afspreken.

  • 0,75 procent per 1 januari 2014
  • 0,75 procent per 1 juli 2014

De verhogingen gelden ook voor de verschillende vergoedingen die in deze cao zijn opgenomen.

Verder heeft CNV Vakmensen geen veranderingen in jouw cao kunnen afspreken. Immers jouw werkgever ging uit van geen salarisverhoging over 2013 en een minimale salarisverhoging over 2014. Deze eisen zijn omgebogen naar bovenstaand resultaat.

Stem je ook?

Het cao-resultaat wordt daarom neutraal aan jou voorgelegd. Aan jou de keuze om in te stemmen met dit resultaat of het af te wijzen. Je krijgt  de gelegenheid tot en met 13 december 2013 om jouw mening kenbaar te maken. Dat kan door een e-mail te sturen naar Edith Dumas via Apeldoorn@cnvvakmensen.nl   of door het stemformulier terug te sturen naar: CNV Vakmensen, Edith Dumas, Postbus 208, 73oo AE  Apeldoorn.

De cao is al per 1 januari 2013 verlopen. CNV Vakmensen onderhandelde al sinds februari over een nieuwe cao met de Vereniging van Orgelbouwers. Zes onderhandelingsrondes hebben uiteindelijk op 2 december 2013 tot dit resultaat geleid, in de vorm van een tweejarige cao (van 1 januari 2013 tot en met 31 december 2014). 

CNV Vakmensen heeft heel veel tijd en energie moeten steken in deze onderhandelingen. Dit was noodzakelijk om tot bovengenoemd resultaat te komen. CNV Vakmensen is er daarom voorstander van om deze cao in te laten vloeien bij de cao voor de meubelindustrie. Deze cao kent ook een vakraad waarin werknemersorganisaties en werkgeversorganisaties  zitten. Ook kent deze cao een O&O fonds waaruit opleidingen en andere zaken worden bekostigd. Kortom een veel modernere cao, waar uw belangen in kunnen worden opgenomen. Uw pensioen is al ondergebracht bij het pensioenfonds voor de meubelindustrie.

Maak een collega lid en ontvang een cadeaubon

Of het nu gaat om goede cao-afspraken, advies bij het tekenen van een arbeidscontract, loopbaancoaching of juridische steun bij ontslag. CNV Vakmensen komt op voor haar leden. 

Maar dat hoeven we je natuurlijk niet uit te leggen, want je bent al lid. We willen graag meer leden, zodat we onze stem nog beter kunnen laten horen in deze samenleving. Daar kunnen we jouw hulp goed bij gebruiken. Vertel eens aan collega’s, buren of vrienden wat de vakbond allemaal doet. Maak anderen enthousiast over ons werk. Dat doe je niet voor niets. Want breng je een nieuw lid aan, dan ontvang je van ons een cadeaubon ter waarde van 25 euro.

Een vakmens erbij, een cadeaubon voor jou! Ga naar onze website om dit te verzilveren: www.cnv.nl/actie.

Bij de orgelbouwbedrijven is het extra hard nodig om het CNV geluid hoorbaar te houden. Ken je collega’s die ook gaan voor een goede cao? Maak ze lid van CNV Vakmensen!

Arie-Jan van Oort
Vakbondsbestuurder

CNV Vakmensen
Districtskantoor Apeldoorn
Postbus 208, 7300 AE Apeldoorn
T 055 – 52 64 250
e-mail: apeldoorn@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid