Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Meubel - Nieuws

Stemmingsresultaat Cao-Meubelindustrie

Vorig jaar heb ik je gevraagd om mee te denken over een nieuwe cao. Je ontving een enquête en je kreeg ook de mogelijkheid om je wensen extra aan te vullen. Met behulp van de uitslag heb ik een voorstellenbrief opgesteld om te komen tot een nieuwe cao. De voorstellenbrief heb je ook ontvangen.

Uitkomst enquête

Na 3 dagen te hebben onderhandeld, hebben de werkgevers een eindbod geformuleerd. Dit eindbod heb ik je, met een toelichting erbij, op 2 januari 2018 toegestuurd. Hierover kon je je stem uitbrengen. Maandag 15 januari hebben we de stemmen geteld. Hieruit bleek dat 87% van de leden positief instemden met het eindbod.

Nieuwe tweejarige cao

Dit betekent dat je per 1 januari 2018 tot en met 31 december 2019 een nieuwe cao hebt. Een mooi akkoord, met direct per 1 januari 2018 een loonsverhoging van 35 euro per maand structureel. Tevens wordt direct de franchise met 1000 euro per jaar verlaagd. Hierdoor bouw je meer pensioen op. Voor een uitvoerige beschrijving van het resultaat verwijs ik je naar mijn nieuwsbrief van 2 weken geleden. Je kunt ook het resultaat bekijken op de website van CNV Vakmensen onder cao-nieuws voor de meubelindustrie.

Tegemoetkoming vakbondscontributie

Alle leden van onze bond krijgen van de werkgever minimaal 60 euro netto per jaar, wanneer ze kunnen aantonen dat zij lid zijn van de bond. Dit extraatje ontvang je, boven het gelijke loon van je collega die niet georganiseerd is.

Kaderlid, Sandra Rodenboog, heeft de onderhandelingen bijgewoond als adviseur namens de werkende leden.

Doe mee

Ten slotte vraag ik je om ook lid te worden van de cao-commissie voor de meubelindustrie. Je kan direct meedenken over je arbeidsvoorwaarden en inkomen. De cao-commissieleden komen ongeveer twee keer per jaar bij elkaar en praten met andere kaderleden in de houtsector over diverse onderwerpen. De verletkosten en reiskosten worden door de bond vergoed. Een leuke leerzame functie, waarbij je direct invloed kan uitoefenen. Neem gerust contact met mij op, zodat ik je meer hierover kan vertellen.

Nog geen lid?

Is je collega nog geen lid van CNV Vakmensen? Maak hem of haar nu lid! Het nieuwe lid krijgt over de eerste 6 maanden 50% korting op de contributie en je krijgt een leuke attentie. Samen staan we sterk.

Arie-Jan van Oort
Bestuurder CNV Vakmensen
M. 06 5120 3074
E. a.vanoort@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid