Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Meubel - Nieuws

Nieuw cao-boekje en enqûete functiewaardering

Per post hebben onze leden het cao-boekje ontvangen m.b.t. de cao Meubel- en Interieurbouw. Dit boekje komt pas tot stand na onderhandelingen met de werkgevers. Helaas hebben de onderhandelingen heel lang geduurd. Wel 10 keer zijn we als partijen bij elkaar gekomen om een cao af te sluiten.

Hierna moet het resultaat voorgelegd worden aan de minister. Wanneer de cao dan algemeen verbindend wordt verklaard, dan worden ze gedrukt. Uiteraard zijn de uitkomsten van de cao vanaf vorig jaar geldig. Je kunt nu goed verifiëren of je de juiste salarisverhogingen hebt ontvangen.

Tijdens de cao-onderhandelingen hebben we ook een aantal protocolafspraken gemaakt. Een afspraak is dat er een projectgroep wordt opgericht om te kijken naar duurzaamheid. Immers we moeten steeds langer doorwerken tot een latere pensioenleeftijd. De overheid legt ons dit op. Wij willen kijken hoe we hier mee om kunnen gaan met de medewerkers in de meubel- en interieurbouw. We hebben inmiddels de projectgroep opgericht en ik neem namens CNV Vakmensen hieraan deel.

Enqûete functiewaardering

De andere protocolafspraak gaat over functiewaardering in deze cao. De huidige functiewaardering is behoorlijk verouderd. Kijkt u maar eens goed in uw cao-boekje. We willen gaan werken aan een betere omschrijving van de inhoud van de functies genoemd in deze cao. We hebben hierover een commissie aangesteld en die heeft een enquête ontworpen. Wilt u deze enquête voor 23 augustus invullen?

Vul de enqûete in >

Ook hebben we afgesproken, dat we het cao-boekje gaan vereenvoudigen. De afspraken blijven gewoon bestaan, maar we willen kijken of het wat eenduidiger en eenvoudiger gelezen kan worden. Hier volgt later meer over!

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid