Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Meubel - Nieuws

Na bijna jaar weer nieuwe cao meubelindustrie

CNV Vakmensen heeft een principeakkoord bereikt over een nieuwe cao voor de 16.000 werknemers in de meubelindustrie. "Het werd hoog tijd, want de werknemers hebben er bijna een jaar op moeten wachten", zegt CNV-onderhandelaar Lex Raadgever. "Met het resultaat ben ik tevreden: we hebben goede afspraken gemaakt voor werkgelegenheid en duurzame inzetbaarheid van werknemers. En er is ruimte voor een loonsverhoging."

Het gaat om een cao van 2,5 jaar, van 1 juli 2012 tot 1 januari 2015. De werknemers krijgen in die periode een loonsverhoging van in totaal 1,75 procent (1 procent per 1 oktober 2013 en nog eens 0,75 procent per 1 mei 2014).

Koopkracht

"Het was moeilijk onderhandelen, omdat de crisis ook de meubelindustrie keihard raakt", zegt Raadgever. "De werkgevers zagen een loonsverhoging aanvankelijk helemaal niet zitten, maar we moeten ook aan de koopkracht voor werknemers denken. Met de uitkomst ben ik tevreden."

Banen

Een belangrijke afspraak is dat er zo snel mogelijk een sectorplan komt voor de meubelindustrie. Raadgever: "Het geld dat hiervoor beschikbaar komt, willen we inzetten om zo veel mogelijk banen te behouden. En om de stap naar ander werk makkelijker te maken."

Duurzame inzetbaarheid

De sector gaat ook werken aan duurzame inzetbaarheid van werknemers. "We willen graag dat iedereen, jong of oud, op een gezonde manier de eindstreep haalt."

Positief

CNV Vakmensen legt het principeakkoord de komende week positief aan de leden voor.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid