Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Meubel - Nieuws

Interieurbouwer Willemsen - bedrijfsbezoek

Dinsdag 7 november heb ik een bezoek gebracht aan uw bedrijf. Ik heb daar een gesprek gehad met uw directie.

Allereerst wil ik jullie feliciteren met zo’n prachtig bedrijf. Mooie werkruimtes, royale en leuk ingedeelde kantine, voldoende kleedruimten met eigen kast, weinig stof en veel licht op de werkplek, zijn punten die ik heb geconstateerd tijdens de rondleiding.

In het gesprek met de directie begreep ik dat er voldoende werk is voor ongeveer 130 werknemers. De orderportefeuille zit goed vol en de financiële situatie in het bedrijf is goed. Opleiden in het bedrijf naar andere functies staat in de belangstelling bij uw directie. Het tekort aan werkvoorbereiders is een zorg. Ik heb uw directie dan ook ECM te Woerden onder hun aandacht gebracht. Immers ECM verzorgt namens de sector opleidingen. Ook u als werknemer kan hiervan gebruik maken. Kijk eens op de website van ECM!

Tevens heb ik uw directie verteld dat we in november starten met een pilot over duurzame inzetbaarheid. 350 werknemers mogen in de pilot meedoen, waarvan de eerste 250 werknemers worden beloond met een voucher van 500 euro. Deze voucher kan gebruikt worden voor pleidingen en cursussen. Ook de opleidingen voor buiten de sector! Uw werkgever kan het bedrijf hiervoor opgeven, zodat u al in de pilot mee kan profiteren. De pilot wordt uitgevoerd door Tiptrack van AWVN in opdracht van de sector.

Ook heb ik het onderwerp geldzorgen onder de werknemers besproken met uw werkgever. Mensen met geldzorgen zijn vaak met hun gedachten niet voldoende bij hun werk, maar bij hun problemen. Dit kan de veiligheid op de werkvloer beïnvloeden. Volgens uw werkgever hebben ze hiervoor aandacht. Ik heb uw werkgever gewezen op het project CNV Geldzorg in de interieurbouw en meubelindustrie. U en uw werkgever kunnen hier gebruik van maken. Dit gebeurt allemaal op anonieme basis!

Graag had ik met u en uw collega’s in de kantine gesproken over de cao onderhandelingen voor 2018. Echter het was op dat moment niet in te plannen volgens uw werkgever. Halverwege of aan het eind van de cao-onderhandelingen wil ik graag uw bedrijf nog een keer bezoeken, maar dan met de bedoeling om met u in gesprek te gaan. Uiteraard heb ik hiervoor toestemming nodig van uw directie. U kunt dit uiteraard stimuleren.

De onderhandelingen voor de nieuwe cao voor de meubelindustrie en interieurbouw starten 15 november. De volgende onderhandelingen zijn op 28 november en 12 december. We zetten in op een goede loonsverhoging!

In overleg met onze afdeling communicatie heb ik een community opgericht voor de cao-interieurbouw en meubelindustrie. Deze community kan je volgen via jeachterban.nl. U kunt daar vragen op stellen of opmerkingen plaatsen. Ook wil ik tijdens de komende onderhandelingen korte kollums schrijven, zodat u op de hoogte blijft rondom de ontwikkelingen van uw cao.

Zijn uw collega’s nog geen lid van CNV Vakmensen? Wanneer ze nu lid worden, krijgen ze 50% korting over de eerste 6 maanden. Tevens krijgt u een beloning wanneer u een nieuw lid aanbrengt. Samen Sterk! 

C.c. Gerard van Dijk, regionale bestuurder CNV Vakmensen

Arie-Jan van Oort,
Bestuurder CNV Vakmensen
M. 06 51 20 30 74
E. a.vanoort@cnvvakmensen.nl
 

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid