Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Meubel - Nieuws

Infobijeenkomst medewerkers Vroomshoop Meubelen

Naar aanleiding van een krantenbericht over het besluit om te stoppen met Vroomshoop Meubelen is er door FNV afgelopen maandagmiddag een informatiebijeenkomst voor leden en hun collega’s georganiseerd.

Ik ben hierover door de collega van het FNV geïnformeerd. De belangstelling was niet erg groot terwijl de belangen voor jullie als werknemers wel groot zijn. Van der Most meldde in de krant dat alles netjes volgens de wettelijke regels zou worden afgehandeld. Als vakbonden werden wij echter niet zoals, dat volgens de Wet Melding Collectief Ontslag (WMCO) moet, tijdig geïnformeerd. Dit is pas op 3 oktober gebeurd. Daardoor hebben wij ook niet tijdig onze leden en hun collega’s kunnen adviseren. Op 29 en 30 september na afloop van individuele gesprekken is door veel collega’s een vaststellingsovereenkomst getekend.

Aangezien er volgens de wet een termijn geldt waarin de vakbonden met de directie overleggen over onder andere de situatie en maatregelen om naar ander werk te bemiddelen en de hoogte van de ontslagvergoeding. Wij gaan nu alsnog in overleg met de directie en dat kan van invloed zijn op de al ondertekende overeenkomsten. Zoals ook in de overeenkomst is vermeld kun je binnen 14 dagen na ondertekening de vaststellingsovereenkomst opzeggen. De werkgever zal voor de mensen die geen vaststellingsovereenkomst tekenen via het UWV ontslag moeten aanvragen.

Welke gevolgen heeft dit?
De opzegtermijn van twee maanden kan pas ingaan op het moment dat de vakbonden aangeven dat er voldoende is overlegd zoals bedoeld volgens de Wet (WMCO). Dat betekent in feite dat in de getekende overeenkomsten opgenomen einddatum opschuift. Als dat niet gebeurd zou je bij de WW-aanvraag bij UWV een maand WW mis kunnen lopen!

Hoe wordt het aantal dienstjaren bepaald?
Vroomshoop Meubelen is na het faillissement doorgestart en er zijn toen veel werknemers blijven werken zonder in de WW terecht te komen. De selectie van deze werknemers is met de kennis vanuit de oude werkgever tot stand gekomen. Dat zou tot een mogelijkheid kunnen leiden dat de dienstjaren van voor het faillissement ook meetellen bij het berekenen van de transitievergoeding. Dat moet nog worden uitgezocht. Ook de opzegtermijn is dan mogelijk anders:

- minder dan 5 jaar in dienst: 1 maand opzegtermijn; (ouder dan 45 dan minimaal 2 maanden)
- 5 tot 10 jaar in dienst: 2 maanden opzegtermijn;
- 10 tot 15 jaar in dienst: 3 maanden opzegtermijn;
- 15 jaar of langer in dienst: 4 maanden opzegtermijn.

Redenen genoeg om goed na te denken over de situatie en de voorgelegde overeenkomst die je misschien al getekend hebt. Als lid kun je terecht bij het CNV, meld je dan bij: CNV Info: 030 751 10 01 of via de website www.cnvvakmensen.nl en dan via het contactformulier of Live Chat.

Wij zullen, nadat wij de directie hebben gesproken, onze leden informeren over de uitkomst en een eventueel vervolg.

Gerard van Dijk
bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 20 60 18 19
E: g.vandijk@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid