Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Meubel - Nieuws

Akkoord cao Meubel blijft uit

In december hebben wij een cao onderhandelingsresultaat behaald in de meubelindustrie en interieurbouw. Hierna heb ik u het onderhandelingsresultaat voorgelegd ter stemming. Diverse leden hebben ook hun stem uitgebracht en de uitslag is mij reeds bekend.

Echter heeft de werkgeversdelegatie mij laten weten dat zij het resultaat alsnog in de ledenvergadering van CBM willen bespreken, dit vindt plaats op 31 januari 2017. Dit heeft mij bijzonder verrast. Immers we hadden de afspraak dat we zo spoedig mogelijk elkaar zouden informeren. Dus ik kan u op dit moment nog niet melden of we een akkoord hebben bereikt.

Wel kan ik u aangeven dat u per 1 januari 2017 geen VPL-premie meer betaalt. In de vakraad van de meubelindustrie hebben we als CNV Vakmensen afgesproken dat de VPL-rechten onvoorwaardelijk worden afgekocht bij het pensioenfonds voor de meubelindustrie. Hierdoor hoeven werkgevers en werknemers geen premie meer te betalen. We houden zelfs nog geld over alwaar we met het pensioenfonds een bestemming voor zoeken. We denken dan aan projecten over duurzaamheid en vitaliteit. U hoort daar meer over wanneer we een akkoord kunnen bereiken. Doordat u geen premie meer betaalt, heeft u in januari al meer in het loonzakje. Immers 0,5 procent VPL-premie over de loonsom wordt niet meer ingehouden per 1 januari 2017.

Zoals in mijn vorige nieuwsbrief is aangegeven hebben wij een kadergroep Hout. Deze kadergroep wil graag een voorlichtingsavond over pensioenen in de meubelindustrie gaan organiseren. Uiteraard weten we niet of dit ook uw belangstelling heeft. Daarom verzoeken wij u om per e-mail te reageren of u wel of geen belangstelling heeft. Het betreft dan een avond over voorlichting van uw eigen pensioenfonds Meubel. Uiteraard kunt u dan uw partner meebrengen. Kortom, bij voldoende belangstelling gaat de kadergroep een avond organiseren. Wilt u uw belangstelling zo snel mogelijk e-mailen?

Voorzitter van de kadergroep is Arend Algra. Zijn e-mailadres is asalgra@gmail.com. De kadergroep kijkt uit naar uw belangstelling voor deze avond.

Arie-Jan van Oort
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 51 20 30 74
E: a.vanoort@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid