Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Meubel - Nieuws

Campagne 'Houtstof tot nadenken' van start

Houtstof is in bedrijven waar met hout wordt gewerkt niet weg te denken. Maar we moeten de gevaren van houtstof voor de gezondheid niet onderschatten en om die reden is er een campagne gestart.

Uit een onderzoek is gebleken dat tweederde van de werknemers nog nooit voorlichting heeft gekregen over houtstof. Daarnaast bleek dat een groot deel van de werknemers (74%) schoonmaakt met bezem en/of stoffer en blik, terwijl hierdoor veel houtstof in de lucht komt. In de campagne is daarom de nadruk gelegd op het belang van stofzuigen. Maar uiteraard moet het probleem in eerste instantie aan de bron worden aangepakt en dat betekent goede afzuiging aan de machines.

CNV Vakmensen doet mee aan deze campagne omdat we het belangrijk vinden dat de mensen in deze sector zich de gevaren van houtstof niet alleen realiseren maar ook dat ze weten hoe er mee moet worden omgegaan om gezondheidsrisico’s zoveel mogelijk te beperken. De campagne heeft een houtstofarme werkplek als doel gesteld en er zal het komende jaar interessante informatie en achtergronden via de website www.houtstoftotnadenken.nl en de social media kanalen worden gedeeld.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid