Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Houtverwerkende industrie - Nieuws

Nieuws cao Houtverwerkende Industrie

Zoals je wellicht gezien hebt, heeft CNV Vakmensen jullie een enquête gestuurd waarin we vragen hoe jij de communicatie na het laatste cao-akkoord hebt ervaren. Een aantal leden heeft deze enquête ingevuld. Dank voor de reacties.

Fijn om te merken dat jullie meedenken en meeleven. Naar aanleiding van deze reacties, schrijf ik jullie deze nieuwsbrief met daarin ook een aantal andere dingen die jouw aandacht vragen.

Wisseling van de wacht

Vanaf 1 augustus hebben er binnen CNV Vakmensen her en der wat verschuivingen plaats gevonden. Hierdoor heeft Erik Maas de branche verlaten en heeft Roel van Dijk de taken over genomen. Erik Maas zal zich meer op de dienstensector gaan richten. Roel is al geruime tijd onderhandelaar binnen de cao Afbouw en de cao Schilders. Daar komt onder andere deze cao voor de Houtverwerkende Industrie bij. Daarnaast doet Roel individuele kwesties binnen de sectoren binnen de ‘bouw kolom’, waar de cao voor Houtverwerkende Industrie ook onder valt.

Roel is sinds 1999 in dienst van een voorganger van CNV Vakmensen, waardoor deze sector niet vreemd voor hem is. CNV Vakmensen bedankt Erik voor zijn tomeloze inzet binnen de bouwkolom. Daarnaast wordt Roel veel succes toegewenst binnen de Houtverwerkende Industrie.

Jeachterban.nl

CNV Vakmensen heeft een online community, Je Achterban genaamd. Iedereen kan daar op inloggen en meepraten over de stand van zaken aangaande zijn of haar cao. CNV Vakmensen is voornemens om voor elke cao een portaal in te richten, zodat iedereen mee kan praten met collega’s over de eigen cao. CNV Vakmensen wil ook voor de Houtverwerkende Industrie een portaal in gaan richten.

Mede met het oog op nieuwe ontwikkelingen, is zo’n platform belangrijk. Hier kun je de eerste informatie op vinden. Ook communiceren leden hier met elkaar, waardoor jouw cao meer gaat leven. Mocht je nieuwsgierig zijn, kijk alvast eens op Je Achterban, zodat je kunt zien hoe dit leeft onder de leden van CNV Vakmensen.

Ik ben solidair

Een basisinkomen maakt mensen lui. Of biedt het juist een eerlijke kans op leuk leven? Wat vind jij? 

Ik ben solidair is een initiatief van CNV Vakmensen. Het eerlijk inrichten van Nederland zien wij als vakbond als een belangrijke opdracht. Maar wat eerlijk is bedenken we niet zelf. Dat doen we graag samen met jou! Daarom nodigt CNV Vakmensen je graag uit voor onze bijeenkomsten in het land. We richten platforms in om in gesprek te gaan met mensen over het thema basisinkomen.

Wat is een basisinkomen?

Het basisinkomen verschaft elke volwassen Nederlander een bodembedrag om van te kunnen leven. Bijvoorbeeld 750 of 1.000 euro. Daarvoor hoeft hij/zij niets te doen. Pas als je meer luxe wilt, dan moet je bijverdienen. Volgens de een is het idee eerlijk en fantastisch, volgens de ander absurd. Gratis is het in ieder geval niet. De overheid keert het uit en verdient het via belastingen. Wie meer verdient dan het basisinkomen betaalt die belasting.

Kom binnenkort naar zo’n boeiende praatsessie bij jou in de buurt en maak duidelijk wat jij vindt. Klik HIER om je aan te melden voor een bijeenkomst bij jou in de buurt.

Kun je niet zo lang wachten? Ga nu naar Je Achterban en praat mee!

Tot slot

De cao voor de Houtverwerkende Industrie is onlangs afgesloten. Dit moet nu zijn uitwerking gaan krijgen in de praktijk. Mocht je echter vragen hebben, dan hoor ik dat graag.

Roel van Dijk
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 53 38 44 73
E: r.vandijk@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid