Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Houtverwerkende industrie - Nieuws

Doe mee aan de enquête Houtverwerkende Industrie

Hoe kunnen jouw werkomstandigheden verbeterd worden? Wat is er nodig om werk en privé beter te kunnen combineren? Hoe blijf je langer gezond en fit? Wat is belangrijk voor je motivatie? Kan je daar zelf iets in doen? En wat zou je werkgever daar aan kunnen doen? Gebeurt er in jouw bedrijf al iets op dit vlak?

Over deze punten gaat de enquête die deze maand wordt gehouden onder werknemers én werkgevers in de houtverwerkende industrie. De enquête is gemaakt in opdracht van vakbonden en werkgeversorganisaties. Omdat de pensioenleeftijd omhoog gaat, is het belangrijk dat werknemers gezond en gemotiveerd tot dat pensioen kunnen blijven doorwerken. In de cao kunnen daar afspraken over worden gemaakt. Maar daarom is het van belang dat werkgevers en vakbonden weten wat de mensen in de bedrijven hier van vinden. En wat er al in de bedrijven gebeurt op dit vlak.

Doe mee

Doe hier mee aan de enquête >

De enquête wordt ook in de bedrijven uitgedeeld. Misschien heb je ‘m al van je werkgever ontvangen. Of jouw werkgever heeft je in staat heeft gesteld om de enquête via de computer in te vullen. Als dat zo is hopen we dat je ‘m hebt ingevuld en teruggestuurd. Maar misschien heb je ‘m nog niet ontvangen of was er in het bedrijf geen gelegenheid tot invullen. Of wilde je dat niet op het bedrijf doen. Wil je ‘m dan alsnog invullen en versturen? Vraag ook je collega's om de enquête in te vullen.

Vertrouwelijk

De antwoorden komen terecht bij een onderzoeksbureau van de Universiteit Tilburg. De  vakbonden en werkgeversorganisaties krijgen alleen de anonieme (totaal-)uitslagen te zien. Die zijn niet te herleiden naar jouw bedrijf en ook niet naar jou als werknemer. Je kunt dus vrijuit je mening geven. En dat is belangrijk, want daar worden de uitkomsten alleen maar beter van.

De uitkomsten zullen worden gebruikt voor een advies aan cao-onderhandelaars. In dat advies gaat het over maatregelen om het voor werknemers van alle leeftijden mogelijk te maken om gezond en gemotiveerd langer door te kunnen blijven werken. Onder de inzenders worden een aantal kadobonnen van bol.com verloot.

Meer info?

Mail naar Peter van der Eijk, sectormedewerker p.vandereijk@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid