Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Houthandel - Nieuws

Risicobereidheidsonderzoek pensioenfonds Houthandel

Met het onderzoek wil het Bedrijfstakpensioenfonds voor de Houthandel meer inzicht krijgen in de bereidheid van deelnemers om (beleggings)risico's te nemen.

Het bestuur kan besluiten om de pensioenen aan te passen aan de prijsontwikkeling. Dit kan door het pensioen te verhogen met toeslagen. Deze toeslagen worden betaald uit het rendement van beleggingen.

Wilt u meer of minder risico?

Hoe hoog het rendement is, hangt af van het risico. Het nemen van meer risico, kan leiden tot een hoger rendement. Er bestaat ook de kans dat het pensioen hierdoor lager uitvalt. Een laag risico kan leiden tot een zekerder pensioen, zonder toeslagen. Dit betekent minder koopkracht van het pensioen.

Uw mening telt!

De komende tijd staat pensioenfonds Houthandel voor een aantal belangrijke keuzes die ook uw pensioen kunnen beïnvloeden. Het bestuur wil daarbij de belangen van alle deelnemers en pensioengerechtigden van pensioenfonds Houthandel op een goede manier behartigen. Juist daarom is het belangrijk om te weten hoe u over uw pensioen denkt.
Het onderzoek loopt van 6 tot 22 juni
Het onderzoek is volledig anoniem en u bepaalt zelf op welk moment u de vragenlijst invult. Het invullen van de vragenlijst duurt 5 tot 10 minuten. Ga hiervoor naar de website www.pensioenfondshouthandel.nl. Uiterlijk 22 juni moeten uw antwoorden bij het pensioenfonds Houthandel binnen zijn.

Wilt u meer weten?

U bereikt pensioenfonds Houthandel op werkdagen van 8.00 tot 18.00 uur op 088 - 008 40 54.
Zij beantwoorden uw vragen graag!

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid