Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Houthandel - Nieuws

Cao-akkoord voor de Houthandel

In totaal 3,75% loonsverhoging (verspreid over de komende 18 maanden) voor de werknemers in de Houthandel. Arie-Jan van Oort, onderhandelaar van CNV Vakmensen, heeft dit principe akkoord bereikt. CNV Vakmensen is blij met dit akkoord voor rond de 5200 werknemers in deze sector.

In totaal 3,75% loonsverhoging (verspreid over de komende 18 maanden) voor de werknemers in de Houthandel. Arie-Jan van Oort, onderhandelaar van CNV Vakmensen, heeft dit principe akkoord bereikt. CNV Vakmensen is blij met dit akkoord voor rond de 5200 werknemers in deze sector.

De onderhandelingen
Na een informeel gesprek en vier onderhandelingen te hebben gevoerd om te komen tot een nieuwe cao voor de Houthandel, is op 2 juli een goed principe akkoord bereikt. Werkgeversdelegatie wilde eerst met een veel lager voorstel om de tafel. Werkgeversdelegatie wilde in de prille verbetering van de economie nog geen loonsverhogingen bieden. CNV Vakmensen wilde kijken waar de mogelijkheden lagen om een goede loonsverhoging te realiseren en daarbij ontwikkeling van mensen met een eigen budget.

Werkgeversdelegatie en CNV Vakmensen zochten naar mogelijkheden om aan beide zijden van de tafel wensen te realiseren. Uiteindelijk hadden wij vier dagen nodig gehad om tot een mooi akkoord te komen. De stelling van geen loonsverhoging in deze sector is omgebogen tot een loonsverhoging van 3,75% structureel over de komende twee jaren en een protocol tot het komen van eigen ontwikkeling. Een goede loonsverhoging  en het ontwikkelen door een eigen scholingsbudget was vanaf het begin een speerpunt voor CNV Vakmensen.

Een samenvatting van het cao-akkoord ontvangt u in de bijlage.

Wil je in het vakgroepbestuur of in de cao-commissie?
CNV Vakmensen laat zich vaak bijstaan door een kaderlid bij de onderhandelingen. Dit jaar was Jan Doorn bereid om advies te geven tijdens de onderhandelingen. Immers, wanneer je werkzaam bent in deze sector kan je direct invloed uitoefenen. Jij weet wat er leeft onder de werknemers. Wil je ook zitting nemen in de cao-commissie in de houthandel of vakgroepbestuur en de mogelijkheid om mee te praten over jouw cao en andere bedrijfstakcao's? Dat is mogelijk, want er is een vacature. Voor kaderwerk bestaat een onkostenvergoeding. Voor informatie kun je mij benaderen.

Stem voor 1 augustus 2015
Dit is een principe-akkoord met de werkgeversdelegatie. Ik leg het akkoord dan ook positief bij jullie neer. Jij kunt jouw mening kenbaar maken voor 1 augustus 2015 via deze link. Na deze datum zal ik de werkgeversdelegatie laten weten of CNV Vakmensen kan instemmen met het bereikte akkoord.

Maak een collega lid, je collega krijgt dan 50% korting op het lidmaatschap over de eerste 6 maanden!
Of het nu gaat om goede cao-afspraken, advies bij het tekenen van een arbeidscontract, loopbaan coaching of juridische steun bij ontslag. CNV Vakmensen komt op voor haar leden. De rechtsbijstand in privésfeer is flink uitgebreid. Een extra voordeel dat andere bonden niet kennen!

Maar dat hoeven wij je natuurlijk niet uit te leggen, want je bent al lid. We willen graag meer leden, zodat wij onze stem nog beter kunnen laten horen in deze samenleving. Daar kunnen wij jouw hulp goed bij gebruiken. Vertel eens aan collega's, buren of vrienden wat de vakbond allemaal doet. Maak anderen enthousiast over ons werk. Dat doe je niet voor niets. Juist nu is een lidmaatschap extra aantrekkelijk omdat werkgevers per jaar 50 euro netto verstrekken aan alle werknemers in de houthandel die lid zijn van CNV Vakmensen. Dit vooralsnog voor de jaren 2015 en 2016.

Arie-Jan van Oort
vakbondsbestuurder CNV Vakmensen
Districtskantoor Apeldoorn
Postbus 208, 7300 AE Apeldoorn
T 055 - 52 64 250
e-mail: apeldoorn@cnvvakmensen.nl

 
Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid