Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Houthandel - Nieuws

Adviseer het Pensioenfonds voor de Houthandel

Het pensioenfonds voor de Houthandel houdt in de eerste helft van 2014 verkiezingen. Je kunt je nu kandidaat stellen.

Nieuw bestuursmodel pensioenfonds

Vanwege nieuwe wetgeving voert het Pensioenfonds voor de Houthandel per 1 juli 2014 een nieuw bestuursmodel in. Het fonds heeft gekozen voor het Paritaire Model. Dit nieuwe model heeft, net als het huidige bestuursmodel, ook een Verantwoordingsorgaan. De huidige deelnemersraad komt te vervallen.

Het nieuwe verantwoordingsorgaan

Het nieuwe verantwoordingsorgaan heeft naast verantwoordingstaken ook een aantal adviesrechten en bestaat uit 7 leden (3 gepensioneerden, 2 werknemers en 2 werkgevers).  De werkgevers- en werknemersorganisaties die betrokken zijn bij het Pensioenfonds Houthandel benoemen de werkgevers en werknemersleden in het nieuwe Verantwoordingsorgaan. De pensioengerechtigden in het verantwoordingsorgaan worden op basis van verkiezingen gekozen.
Download het Functie/ Competentieprofiel>>

Verkiezingen

Het pensioenfonds houdt daarom in de eerste helft van 2014 verkiezingen voor de drie pensioengerechtigden in het verantwoordingsorgaan van pensioenfonds Houthandel. De leden behartigen de belangen van de pensioengerechtigden. Zij starten per 1 juli 2014 als nieuwe leden van het verantwoordingsorgaan van het fonds. In maart 2014 ontving je hierover al een brief van jouw pensioenfonds.
Download hetVerkiezingsreglement Verantwoordingsorgaan>>

Jezelf kandidaat stellen

Leden van een vakbond kunnen zich via hun vakbond als kandidaat laten voordragen of zich via het pensioenfonds aanmelden. Ben je geen lid van een vakbond dan kunt je jezelf kandidaat stellen. Hoe je dat kunt doen, lees je op www.pensioenfondshouthandel.nl. Je kunt je aanmelden tot uiterlijk 11 april 2014.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid