Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao HISWA - Nieuws

Stemming eindbod loon & integratie cao's SZS-Hiswa

CNV Vakmensen en FNV hebben een uiterste poging gedaan om met werkgevers afspraken te maken over een fatsoenlijke loonsverhoging voor de cao’s SZS en Hiswa.

Werkgevers willen niet verder gaan dan een gemiddelde loonsverhoging voor de laagste salarisgroepen van 2,4% per jaar. Voor de salarissen die erboven liggen, ligt de salarisverhoging iets onder de 2% per jaar. Gemiddeld betekent dit voor jou en je collega’s dat je tot het einde van de voorgestelde cao-periode (december 2019) over al die jaren een gemiddelde loonsverhoging van 1,9% per jaar ontvangt.

Het eindbod van de werkgevers

1. een looptijd van 01-07-2017 tot en met 01-12-2019 (29 maanden);
2. per 01-07-2018: een verhoging van de schaallonen met € 60;
3. per 01-07-2019: een verhoging van de schaallonen met € 25, en 0,50% structureel. Voor de werknemers betekent dit voor de laagste schalen circa 2,4% op jaarbasis, en voor de hoogste schalen circa 1,6% loonsverhoging.

Leden hebben het laatste woord

CNV Vakmensen legt dit eindbod van de werkgevers nu voor aan de leden. Het is hoog tijd dat onze leden zich hierover kunnen uitspreken.

Integratie cao’s

In de afgelopen onderhandelingen voor beide sectoren over het salaris is al een tijd gesproken over de integratie van de cao Hiswa met die van de cao SZS. We hebben via diverse ledenraadplegingen onze leden daarover geïnformeerd.

Uitspraak leden

De uitkomsten van deze gesprekken over een geïntegreerde cao leggen we eveneens aan jullie voor. In de bijlage kunnen jullie op hoofdlijnen de bepalingen lezen die op de belangrijkste onderwerpen straks zouden moeten gelden.

Het gaat bijvoorbeeld over de werktijden (wanneer weet je je rooster, wie bepaalt het rooster, hoe lang mag je werken, hoe zit het met seizoenpatronen, overwerk, etc.). Ook zijn er verschillen in doorbetaling bij ziekte en ook reiskosten laten verschillen zien.

Over hoogte van functieschalen en salarisschalen en overwerk- en ploegentoeslagen en toeslagen bij verschoven diensten is nog niet onderhandeld. Dat geldt ook voor de beoordelingssystematiek. Die zouden volgend jaar onderwerp worden van integratie.

Concreet wordt aan jou een uitspraak gevraagd over twee zaken:

  • het eindbod van de werkgevers op het gebied van het loon
  • de integratie van de cao’s Hiswa en SZS

Stemmen

Stemmen kan door te klikken op deze link. De stemming sluit op 10 oktober 2018 om 12:00. 

Erik Maas
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 51 60 21 45
E: e.maas@cnvvakmensen.nl                          

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid