Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao HISWA - Nieuws

Onderhandelaarsakkoord Cao-HISWA

Er is een onderhandelaarsakkoord bereikt voor een nieuwe Cao HISWA 2014. Cao-partijen HISWA zijn in gesprek met cao-partijen SZS (onder andere de Zeilmakerijen) om te verkennen of samenvoeging van beide cao’s aantrekkelijk is. In afwachting daarvan hebben cao-partijen HISWA afgesproken om slechts een beperkte aanpassing in de cao voor 2014 te doen.

Loonsverhoging en koopkrachtbehoud 
CNV Vakmensen is de onderhandelingen ingegaan met een loonsverhoging, die koopkrachtbehoud garandeert. De werkgevers hebben op allerlei manieren willen aantonen dat een loonsverhoging eigenlijk niet verantwoord is vanwege de economisch slechte situatie. Dat zou ook de werkgelegenheid in gevaar brengen.

Onderhandelaarsakkoord
Uiteindelijk hebben de onderhandelingen geleid tot een onderhandelaarsakkoord. We noemen dit een onderhandelaarsakkoord, omdat de overeengekomen loonsverhoging lager is dan wat wij voor ogen hadden. Aan de andere kant  was het resultaat niet zo, dat we het willen afwijzen. Wij hebben wel de overtuiging dat zonder vakbondsacties er op dit moment geen betere uitkomst is te behalen. We leggen dit neutraal aan jou voor.

Het akkoord betreft deze punten: 

  • Looptijd van 1 januari 2014 tot en met 31 december 2014;
  • De lonen worden verhoogd per 1 juli 2014 met 1,25 procent;
  • De werknemer, die voor zichzelf een aanvullende zorgverzekering afsluit, waarin fysiotherapie is verzekerd, ontvangt in juli 2014 een tegemoetkoming van € 100 van zijn werkgevers. Hij moet daartoe het polisblad van de aanvullende verzekering  aan de werkgever overleggen. De werknemer, die een gedeelte van het kalenderjaar in dienst is, ontvangt de tegemoetkoming naar evenredigheid.
  • De premie voor het Sociaal Fonds blijft ongewijzigd 0,6% (werkgeverspremie).

Bij een definitief akkoord betekent dit dat de rest van de CAO ongewijzigd verlengd wordt. Er worden dus ook geen verslechteringen doorgevoerd. 

Stem voor of tegen!
Wat vind jij er van? Stem je er wel of niet mee in? Download het stemformulier en stuur het ons uiterlijk 29 april ingevuld terug. Als wij geen reactie van je ontvangen, gaan wij er vanuit dat je met dit akkoord instemt!
Download het stemformulier>>

Praat mee over de cao- onderhandelingen

Verder zoeken wij leden, die het leuk vinden om een of twee keer rond de cao-onderhandelingen mee te praten over de arbeidsvoorwaarden in de jachtbouw. Als je belangstelling hebt, dan nemen wij graag contact met je op.

Wij zien uit naar je reactie!

Lex  Raadgever
l.raadgever@cnvvakmensen.nl

Lees ook

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid