Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao HISWA - Nieuws

Cao-akkoord voor werknemers jachtbouw

CNV Vakmensen heeft een cao-akkoord bereikt voor de ongeveer 1.000 werknemers in de jachtbouw (cao HISWA). Het gaat om de bouw en het onderhoud van houten en kunststoffen jachten.

Lex Raadgever, onderhandelaar van CNV Vakmensen is tevreden over het resultaat. "We hebben flink moeten onderhandelen, want de werkgevers gaven al vanaf het begin aan dat er nauwelijks ruimte was voor een salarisverhoging. Uiteindelijk hebben we daar toch afpsraken over kunnen maken."  

Loonsverhoging
De nieuwe, eenjarige cao loopt van 1 januari 2012 tot 1 januari 2013. Per 1 juli 2012 krijgen de werknemers er 1,65 procent bij. De werknemers die op dat moment in dienst zijn, krijgen ook een eenmalige uitkering van bruto 100 euro. Raadgever: "Voor de leerlingen die in de branche aan de slag zijn, hebben we ook een mooie afspraak kunnen maken. Per 1 juli 2012 gaan hun loonschalen met 10 euro per week omhoog."  

Jonggehandicapten
De cao-partijen hebben afgesproken om tien jonggehandicapten aan het werk te helpen bij een bedrijf in de jachtbouw.  

Mantelzorg
Voor het eerst is in deze cao ook een afspraak gemaakt over onbetaald verlof voor mantelzorg. Werknemers kunnen gedurende een periode van maximaal twaalf maanden een deel van hun werkweek (maximaal 20 procent) onbetaald verlof opnemen voor mantelzorg.  

Tegemoetkoming aanvullende zorgverzekering
Werknemers die voor zichzelf een aanvullende zorgverzekering afsluiten waarin fysiotherapie is verzekerd, krijgen in juli 2012 een tegemoetkoming van de werkgever van bruto 100 euro.  

Het cao-akkoord wordt nu voorgelegd aan de leden.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid