Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Horeca - Nieuws

Wat moet onze inzet zijn voor nieuwe cao recreatie

CNV Vakmensen is de voorbereidingen gestart voor de komende cao-onderhandelingen voor de recreatiebranche. Deze cao loopt op 30 juni af. De cao is van jullie als medewerker. Daarom vragen we voor de start van de onderhandelingen welke inzet jij van CNV Vakmensen verwacht. Reageren kan tot 29 maart.

Samen met de actieve leden van CNV Vakmensen uit de cao-commissie zijn al een aantal voorstellen geformuleerd. Deze tref je bijgaand aan. Belangrijk in de voorstellen is dat wij willen dat iedereen er in koopkracht op vooruit gaat. De recreatiesector profiteert van de aantrekkende economie en dat mag jij als medewerker die zich met veel enthousiasme en energie inzet terug zien op je loonstrook.

Plezier in werk voor iedereen
Maar voor CNV Vakmensen gaat de cao niet alleen over loon. Wij vinden het belangrijk dat alle medewerkers met plezier in werk zelf hun loopbaan kunnen vormgeven. Daar hoort dus bij dat er geld beschikbaar is voor persoonlijke scholingsbudgetten zodat je je kennis en vaardigheden kunt vergroten of een loopbaanadvies kunt krijgen. En daarbij is het van belang dat je als medewerker voldoende te zeggen hebt over je werktijden zodat er gezonde combinaties mogelijk zijn van werk, privé en (mantel)zorg. Tot slot moet het plezier in werk niet alleen vergroot worden voor de mensen die al werk hebben, maar juist ook voor hen die nog geen werk hebben en kwetsbaar zijn op de arbeidsmarkt.
 
Wat vindt jij?
Voordat CNV Vakmensen gaat onderhandelen over een nieuwe cao willen wij graag weten wat jij vindt van de conceptvoorstellen. Herken je die? Mis je zaken? En wat moeten wij, wat jou betreft, in ieder geval regelen in een nieuwe cao. Wij horen dat graag, want zonder jouw inbreng wordt het voor ons lastig om tot een cao te komen die aansluit bij jouw wensen en belangen.

Of denk je mee?
Naast het feit dat we graag van je horen hoe je tegen de inzet voor een nieuwe cao aankijkt, zijn we ook op zoek naar CNV-leden die tijdens de komende onderhandelingen mee willen denken en doen. Voor ons is het fijn om tijdens de onderhandelingen de verschillende voorstellen en scenario’s met je te bespreken, zodat we samen de juiste keuzes kunnen maken in het onderhandelingsproces. Wil je meedenken en meedoen dan kun je dat bij mij melden.

CNV Vakmensen
Wessel Breunesse, sectorbestuurder
w.breunesse@cnvvakmensen.nl
Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid