Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Horeca - Nieuws

Loon struikelblok bij cao recreatie

Werkgevers in de recreatiesector stellen in jouw nieuwe cao een loonsverhoging voor van 2,25%. Dat is voor een cao van anderhalf jaar, waarbij de verhoging pas in 2018 wordt gegeven. Onze conclusie: we zijn er nog lang niet.

Het gaat goed met de recreatiesector. Alle seinen staan op groen. De toekomstverwachtingen zijn goed. Maar als het gaat om je salaris pluk je daar nog niet de vruchten van. CNV Vakmensen heeft een loonsverhoging van 2,5% voorgesteld. Daarbij willen we dat in ieder geval een gedeelte van die loonsverhoging al in 2017 te voelen is in je portemonnee. Een cao voor anderhalf jaar is best bespreekbaar, maar dan moet de loonsverhoging hoger uitpakken. Dan heb je het dus omgerekend over 3,75%. Natuurlijk snappen wij dat onderhandelen een kwestie van geven en nemen is. Maar het gat tussen de 2,25% die de werkgevers voorstellen en de 3,75% die wij voorstellen is te groot om een akkoord op te sluiten. Wij hebben dat gezegd tegen de werkgevers en aan hen gevraagd om met een beter bod te komen in de volgende onderhandelingsronde.

Een cao is meer dan loon
Alle andere onderwerpen die van belang zijn, worden ondergebracht in een zogenaamde moderniseringsagenda. Dan gaat het om scholingsbudgetten, arbeidsvoorwaarden die passen bij je levensfase en gezond, vitaal en met plezier in werk aan de slag blijven. Ook zeggenschap over werktijden hoort daarbij. Dit zijn onderwerpen waarvan al in de vorige cao was afgesproken daar concrete afspraken over te maken. Ook nu zal er geen concreet resultaat geboekt worden, maar het is wel belangrijk om ze op te pakken en uit te gaan werken. Daar willen we de werkgevers graag aan houden.

Vragen, problemen of misstanden? Wij staan voor je klaar!
Heb je vragen over je cao? Zijn er bij jou op de werkvloer problemen op het gebied van arbeidsvoorwaarden of arbeidsomstandigheden? De cao wordt niet goed nageleefd? De werkdruk is te hoog? De veiligheid staat onder druk? Medewerkers worden onrechtvaardig behandeld? Meld het ons! CNV Vakmensen kan dan samen met jou bekijken hoe we de situatie bij jou op de werkvloer kunnen verbeteren en je werkplezier vergroten.  

CNV Vakmensen
Wessel Breunesse
w.breunesse@cnvvakmensen.nl
06-20471879
@WesselBreunesse

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid